Scania

IT-tekniker med intresse för förvaltning

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 14 maj 2019
Stängs
den 1 juni 2019
Ref:
20191721
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du ta nästa steg och utvecklas som tekniker?

Powertrain Assembly and Maintenance IT inom Order to Delivery IT på Scania arbetar tillsammans med verksamheten för att accelerera affärsutveckling genom digitalisering samt jobbar med att säkra den dagliga driften och att verksamheten har tillgång till rätt IT-tjänster.

Du kommer att ingå i en grupp som tillhandahåller teknisk support för produktionsnära IT-utrustning på våra produktionsenheter i Södertälje.

Dina uppgifter

Som tekniker i vårt team arbetar du nära verksamheten och är ofta först på plats när något händer och bedömer vad som behöver åtgärdas. Du löser och hanterar ärenden som är rapporterade av verksamheten, enligt bestämda processer. Du utför arbetsuppgifter och har kompetens inom följande områden:

  • Klienter; installationer på PC och handscanners
  • Nätverk; patchning och konfigurering
  • Skrivare; felsöker och åtgärdar stopp
  • Backup
  • Lokala applikationer; Support, konfigurering och förvaltning

Spetskompetens inom någon av ovanstående områden är meriterande och du kommer också utveckla dina kunskaper inom de andra områdena och skapa dig en bred förståelse för att på bästa sätt samarbeta med teamet och skapa värde för verksamheten samtidigt som du får en bra egen utveckling! Du förväntas även medverka i verksamhetsamhetsutvecklande projekt och leda delar av projektleveranser.

Din profil

Du har ett stort teknikintresse och ser ständiga förbättringar i det dagliga arbetet. Du delar information och kunskap med teamet och tar dig an nya arbetsuppgifter med entusiasm. Vidare har du:

  • Tidigare 1-2 års erfarenhet av tekniskt arbete, gärna inom industriell IT.
  • En hög problemlösningsförmåga och kan behålla fokus och lugn i pressade situationer.
  • Ett strukturerat arbetssätt och vill leverera resultat.


Engelska är vårt koncernspråk som du förutom svenska behöver behärska i både tal och skrift. Vi ser gärna att du har insikt i agila principer och praxis.

B-körkort är ett krav då vi arbetar över ett större område och du måste ha möjlighet att arbeta beredskap då de verksamheter vi stöttar har öppet 06-24. Schemat för beredskap är rullande vilket innebär att du roterar mellan dagtid och beredskap. Akademisk utbildning inom IT är meriterande.

Vårt erbjudande

En stor möjlighet att utvecklas inom det tekniska området, både inom ett specialistområde men också på bredden.

Utöver karriär- och utvecklingsmöjligheter erbjuder Scania många andra förmåner så som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, arbetstidsförkortning, hälsocenter, lunch till reducerat pris och mycket mer.

Ytterligare information

Kontakta gärna Jakob Huldt (Gruppchef), 08-553 503 22 eller Johanna Ingels (Rekryteringsspecialist) 070-081 29 90. Ansökan ska innehålla personligt brev och CV. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

 

Liknande jobb

Liknande jobb