FRA

Har du bred kunskap inom telekom och vill arbeta nära tekniken?

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 15 maj 2019
Stängs
den 2 juni 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en tekniker med kunskaper inom telekom. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett spännande arbete i en innovativ miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

FRA:s signalspaning syftar till att ge information och förvarning om förhållanden i omvärlden. Det kan röra sig om eventuella hot mot Sverige, men även om att ge stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik. Vi utvecklar kontinuerligt våra spanings- och bearbetningsmetoder för att möta de omvärldsförändringar som sker. Det betyder att vi ständigt måste försöka vara steget före så att vi inte bara ser till dagens underrättelsebehov, utan också kan möta de utmaningar som väntar Sverige i framtiden. Det är här vi behöver dig!

Du kommer att ingå i ett kompetent team som har till uppgift att stötta myndigheten i att ta hand om och till viss del utveckla telekomnära tekniklösningar. För rätt kandidat finns möjligheter att bistå utvecklingsprojekt inom myndigheten med kompetens inom radio och telekomområdet.   

Du kan

Du har en bred utbildning inom teknik gärna telekomrelaterad alternativt motsvarande kompetens förvärvad genom arbetslivserfarenhet. Meriterande är om du har en teknisk utbildning på högskolenivå samt ett stort tekniskt intresse.

Vi ser att du har djupare kunskap inom flera av följande områden:

  • Telekom: 2G, 3G, 4G, (kunskaper inom radio och 5G är meriterande)
  • IT-infrastruktur
  • Operativsystem (främst Linux och Windows)

För tjänsten krävs att du kan kommunicera obehindrat på svenska, har goda kunskaper i engelska och har B-körkort.

Du är

Den vi söker trivs i en vardag som erbjuder både drift och förvaltning av teknik och strukturerad problemlösning. Du är initiativtagande och självgående men kan arbeta i grupp. Rollen har många kontaktytor vilket kräver att du på ett tydligt sätt kan anpassa din kommunikation till mottagarens behov och behörigheter.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av kvinnor och män i alla åldrar med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö.
 

Mer information                                    

Arbetsplatsen ligger i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning, vilken genomförs i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 08-471 40 72. Fackliga företrädare nås på telefon 08-471 46 00.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2019-06-02.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb