It-tekniker till avdelningen för verksamhetsutveckling

Rekryterare
PTS
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 15 maj 2019
Stängs
den 2 juni 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Tycker du att det är roligt att varje dag möta människor och att ge bra service är något du drivs av? Har du dessutom de tekniska kunskaperna som krävs för att vara en del av PTS driftgrupp är det dig vi söker. Låter det som något som kan passa dig? Läs mer!

PTS arbetar för att alla ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post. Vi strävar efter att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare, och har på senare år tilldelats utmärkelser som kvitto på vårt arbete som du kan läsa mer om på vår webbplats.

PTS avdelning för verksamhetsutveckling söker nu en it-tekniker till enheten för it-drift.

Vad ska jag arbeta med?
Som it-tekniker har du en viktig roll i PTS driftteam. Du arbetar i servicedesk med support och rådgivning till myndighetens anställda.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av:

  • installation och administration av arbetsplatsutrustning med inriktning mot applikationer, operativsystem och hårdvara (datorer såväl som mobiltelefoner)
  • hantering av användarkonton och behörigheter
  • installation, konfiguration, drift och förvaltning av pc-klienter
  • att delta i arbete med program-uppdateringar av klientplattformen
  • att delta i förändringsarbeten såsom att utveckla klientplattformen och testa nya lösningar

Dokumentation och informationsspridning kopplade till ovan nämnda arbetsuppgifter är också något som är en viktig del av rollen.

Vem söker vi?
Vi söker dig med:

  • kunskaper om Windows 10 och Skype for business
  • kunskap om kontohantering i Active Directory
  • kunskap om kontohantering i Exchange
  • erfarenhet av att arbeta med drift och förvaltning av pc-klienter
  • förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i tal såväl som skrift

Det är meriterande om du har en eftergymnasial utbildning inom it eller motsvarande inriktning. Vi ser också positivt på om du har kunskap om back-up och lagring och/eller kännedom om hantering av virusskydd på klienter.

Vidare är erfarenhet av mobiltelefoni-administration och teknisk kompetens om it-infrastruktur meriterande för tjänsten.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för att trivas i rollen som it-tekniker hos oss är det allra viktigaste att du är serviceinriktad och tycker om att möta och samarbeta med andra människor. Du är lösningsorienterad och för dig är det viktigt att slutföra ett påbörjat arbete.

Du beskrivs ofta som självgående och prestigelös och tycker om att komma med egna initiativ.

Var på PTS ska jag jobba?
På it-drift-enheten arbetar idag sex it-tekniker, varav två stycken med fokus på servicedesk och klientplattformen. Då enheten utökas kommer en av de nuvarande supportteknikerna att ändra fokus till serverdrift och vi söker därför en ny arbetskamrat.

Myndigheten har idag en virtuell servermiljö i VMware bestående av Microsoft och Linuxservrar. Klientplattformen har Office 2016 på Windows 10. PTS sourcing-strategi är att hantera huvuddelen av vår it-drift inhouse, med anställd personal, vilket vi menar ger ett mervärde som skapar goda förutsättningar för en väl fungerande arbetsplats. Ett stort projekt för nytt datacenter och nätverk har precis inletts och är i fokus för enheten under det närmaste året.

It-driftenheten är en av tre enheter som är organiserade på Verksamhets-utvecklingsavdelningen och vi har ett nära samarbete med kollegorna på it-utvecklingsenheten.

Hur är det att jobba på PTS?
Hos oss får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vår verksamhet präglas av den snabba teknikutvecklingen, vilket gör att du hos oss verkar i en innovativ och kreativ miljö.

Vi är angelägna om att våra medarbetare mår bra och har förutsättningar att uppnå goda arbetsresultat. Friskvård är en del av arbetet och en god balans mellan arbete och fritid är viktigt för oss.

För att bidra till vår kultur värdesätts förmågor kring flexibilitet, initiativrikedom och samarbete. Vi kan på så sätt utveckla verksamheten och trivas ihop, vilket är en förutsättning för att uppnå våra höga ambitioner som arbetsplats.

Om anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning om sex månader. Placering i Stockholm med start snarast möjligt enligt överenskommelse.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning i enlighet med bestämmelser i Säkerhetsskyddslagen. Vid tillsvidareanställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2 juni 2019. Diarienummer: 19-5576

För mer information kontakta it-chef Charlotte Örnlid på telefonnummer 08-678 57 88 eller HR-specialist Camilla Denijs, telefonnummer 08-678 58 01.

För kontakt med våra lokala fackliga arbetstagarorganisationer maila till saco@pts.se eller st@pts.se

Här kan du få information om hur PTS registrerar dina personuppgifter.

Liknande jobb

Liknande jobb