Scania

Business IT Analyst inom Forskning & Utveckling

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 15 maj 2019
Stängs
den 31 maj 2019
Ref:
20192168
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara spindeln i nätet och jobba i ett prioriterat område där det är högt tempo med möjlighet att skaffa sig ett brett kontaktnät. Låter det intressant, så fortsätt läs annonsen!

Vi söker just dig som har bestämt dig för att jobba mer tvärfunktionellt och övergripande, med att förbättra verksamhetsprocesser, metoder och verktyg, för att möjliggöra en effektivare vardag för våra ingenjörer och konstruktörer på R&D. Vi söker dig med erfarenhet från konstruktion, arbetat med Scanias produkt, men söker dig vidare, för att arbeta mer övergripande, för att hitta effektivare arbetssätt och IT-stöd, för att effektivisera R&D fabriken.

Vi erbjuder dig en bred roll, där dina tidigare erfarenheter tas tillvara och är till stor hjälp. Du arbetar tillsammans med verksamhetsrepresentanter och andra partners i tvärfunktionella förbättringsgrupper och i projekt/uppdrag, allt i syfte att underlätta för verksamheten att utveckla världens bästa produkter och tjänster. Produktutveckling utvecklas snabbt inom Scania och det är viktigt att arbetssättet och IT-stödet hela tiden förbättras och anpassas efter de behov som finns. Därför behöver vi just dig!

Dina arbetsuppgifter

Den roll vi just nu söker, ger en bredd mellan två roller såsom Business IT Analyst och som Verksamhetsutvecklare inom ramen för Legal Demands området, som är ett väldigt prioriterat och viktigt område. Området ger möjlighet till ett stort kontaktnät på Scania. Området hanterar frågeställningar som hantering av nya certifieringslagkrav som kommer, där krav på systemstöd som förser vår verksamhet med de IT lösningar samt process/verksamhetsförändringar som krävs för att klara av exempelvis de legala utsläppskrav och certifieringar som vi har på oss att hantera. Lika viktigt som att fånga nya in nya behov, är det även viktigt att livcykelhantera och ständigt förbättra befintliga systemstöd och processer inom ramen för detta område.

Din Profil

Du har en akademisk utbildning eller motsvarande kunskaper.
Du har erfarenhet av arbete inom liknande verksamhetsområde, såsom Objektledare eller verksamhetsutvecklare/koordinator.

Erfarenhet inom R&D på Scania är meriterande.

Du har erfarenhet av verksamhetsutveckling, processmodellering och kravställning.

Du är full av energi och tycker det är kul med förändringsarbete.

Vi skriver och pratar både på svenska och engelska.

Idag består gruppen av 11 ambitiösa och glada medarbetare, varav Legal Demands teamet består av två medarbetare. Nu behöver vi förstärka laget med ytterligare en lagspelare inom detta område.

Du kommer att få en aktiv kompetens- och utvecklingsplanering samt duktiga kollegor som tycker det är viktigt att ha kul på jobbet!

För mer information

Kontakta gärna Rim Yaacoub, gruppchef, 08-553 896 28

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb