Scania

Requirement Analyst till CAD Development, Scania

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 15 maj 2019
Stängs
den 31 maj 2019
Ref:
20191210
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Scania genomgår för närvarande en spännande omvandling från renodlad lastbilstillverkare till att erbjuda hållbara och kompletta transportlösningar. IT är en avgörande del i denna transformation och vi har påbörjat en utmanande förändringsresa för att fortsätta bidra till utvecklingen av Scanias affär. Ett led i denna förändring är att byta ut den nuvarande CAD/vPDM plattformen från CATIA/ENOVIA V5 till en modernare plattform för CAD/vPDM.

Vi söker nu dig som brinner för agila arbetsmetoder, älskar utveckling och utmaningen att få människor och teknik att fungera ihop för att uppnå bästa resultat. Du ser dessutom möjligheterna till personlig utveckling i ett teknikintensivt globalt företag. Trivs du i en utåtriktad och kamratlig atmosfär, är prestigelös och gärna delar med dig av din kompetens? Då kan detta vara rätt möjlighet för dig!

Dina arbetsuppgifter

Som Kravanalytiker/Requirement analyst arbetar du med att förvandla verksamhetsbehov till realiserbara krav. Du blir en länk mellan verksamheten och utvecklingsorganisationen på IT. För att fånga verksamhetens krav på IT-system behöver du kunna sätta dig in i rollen som användare. Rent konkret innebär det att medverka från kravställning till att genomföra testning. För att kunna göra det på ett bra sätt behöver du förstå/lära dig Scanias CAD/PDM arkitektur.

Du kommer medverka vid införandet av dels den nya CAD/vPDM plattformen dels genomföra förbättringar på den befintliga V5-plattformen. En del av dina arbetsuppgifter innebär också att delta i och driva förbättringsarbetet för våra interna processer. Du kommer att ingå i ett agilt team där du har ett nära samarbete med övriga kollegor i teamet. Arbetet innefattar också mycket tvärfunktionella kontakter med andra funktioner inom Scania.

Din profil

Vi söker dig som har:
  • kunskap att omvandla verksamhetens behov till realiserbara krav
  • ett intresse och kunskap/vill lära dig om Scanias affär
  • förmåga att dra övergripande slutsatser om hur enkelt eller komplicerat ett visst krav är att realisera
  • erfarenhet av att arbeta med krav i en agil organisation
  • du har en god förmåga att arbeta i team/projekt men ska även kunna jobba självständigt
  • akademisk utbildning inom IT eller maskin/farkostteknik eller motsvarande erfarenhet
  • idag arbetar som konstruktör men är nyfiken på att jobba mer med de bakomliggande IT-systemen

Du har en bra förståelse för systemutvecklingsprocessen och dess livscykel. Vi tror även att du har kunskap inom CAD/PDM. Kunskap om verktyg för kravhantering och agil produktutveckling m.m. är meriterande. Har du kunskap i och erfarenhet av Scanias modulära system och kännedom om Dassault-applikationerna (CATIA/ENOVIA/3DExperience) - gärna i en "användarroll" - är det extra meriterande.

Du är lösningsinriktad och analytisk och för dig är det självklart att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter till dina kollegor. Du har en mycket god förmåga att kommunicera med såväl personer inom verksamheten som på IT-sidan både i tal och skrift på såväl svenska som på engelska. Du gillar utmaningar och har ett strukturerat och metodiskt arbetssätt.

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Ytterligare information

Om du vill veta mer om tjänsten kontakta Mikael Granhed (Gruppchef), +46 (0)8-553 514 60 eller Enrico Richiello (Scania Rekryterings Center) , +46 (0) 70 0856 227

Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev, CV samt betygskopior.
Ansök via HR InLine/Jobbsök senast den 29 Maj 2019. Jobbid 20191210

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb