Systemarkitekt Informationshantering

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 20 maj 2019
Stängs
den 3 juni 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

MUST IHK söker Systemarkitekt Informationshantering inriktning säkerhet

MUST Informationshanteringskontor (IHK) ansvarar för informationshantering på MUST-gemensam nivå samt planering, utveckling och vidmakthållande av IT-system. Kontoret arbetar för att stärka MUSTs flexibilitet och förmåga att svara upp mot verksamhetskrav på informationshantering och informationssystem

Arkitektursektionen har till uppgift att tillsammans med verksamheten och dess behov ta fram system-lösningar för informations-bärande system som omfattar slutanvändarens behov, användarens enhet, access-nät och back-end infrastruktur med tillhörande tjänster. System-lösningarna syftar till att maximera värdet som lösningen skall tillhandahålla samt att säkra livscykel-perspektivet på lösningen så att det blir så effektivt och ger så stor operationell verkansgrad som möjligt. Verksamheten ställer mycket höga krav på säkerhet, informations-hantering och tillgänglighet av systemen.   

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Tillsammans med andra i teamet säkerställa en riskanpassad säkerhetsarkitektur där fokus ligger på informationshantering. Analys, struktur och organisation av information och informationsflöden är en central del av arbetet. Att kunna förstå den tekniska informationsstruktureringen i systemet och tjänsteexekveringen ovanpå detta i kombination med förståelse av användarperspektivet är viktigt. Kraven på säkerhet är på en hög och utmanande nivå. Vår organisation har många års erfarenhet inom området. Vår främsta kund är Försvarsmakten och dess gränsytor varför vi verkar såväl nationellt som internationellt.

Vem är du?
Som person är du lösningsorienterad och ser ett problem som en utmaning och möjlighet. Du trivs med ansvar och arbetar strukturerat och grundligt, men har inget emot ett stundtals högt tempo. Du har ett eget driv och starkt intresse för framtagande av tekniska systemlösningar, framförallt med inriktning mot systemteknisk analys, strukturering och organisation av digital information i systemet. Du är en duktig kommunikatör och förmedlar dina kunskaper och idéer på ett pedagogiskt sätt. Du är prestigelös, bra på att samarbeta och arbetar gärna i både grupp och individuellt.

Kvalifikationer

Utbildning:
Civilingenjör inom it-säkerhet, system, teknik eller programmering eller motsvarande praktisk erfarenhet eller annan utbildning som bedöms relevant för tjänsten.

Erfarenhet:

  • Systemdesign av interagerande informationssystem och dess tjänster
  • Hot och riskanalys riktat mot interagerande informationssystem och dess tjänster
  • Säkerhetsarkitektur för att möta hoten mot interagerande informationssystem
  • Teknisk kravställning av informations-bärande IT-system
  • Livscykelhantering av informations-bärande IT-system

Övriga egenskaper:

  • God förmåga att uttrycka sig väl i både tal och skrift i såväl svenska som engelska

Meriterande

  • Erfarenhet av projektledning
  • Erfarenhet av systemutveckling och livscykelhantering inom telecom, finans, kraftproduktion/distribution eller hälsa- och vårdsektor
  • Erfarenhet av annan verksamhet än Försvarsmakten

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett meningsfullt arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Genom kontinuerlig kompetensutveckling får du goda möjligheter att utveckla dig själv och dina expertkunskaper. Vi erbjuder friskvård som inkluderar träning på arbetstid.

Övrigt 
Vid urvalet kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet. Tjänsten är placerad i Stockholm och är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Fördjupad säkerhets- och lämplighetsprövning kommer att genomföras på slutkandidat

Upplysningar 
Frågor om rekryteringsprocessen mailas till hkv-rekrytering-must@mil.se

Fackliga representanter
SACO/Försvar: Anders Markow, TCO/Försvarsförbundet: Katarina Kruse, OFR/O: Roger Ericsson. Samtliga nås via växeln 08–788 75 00

Sista datum för ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2019-06-03.

Din ansökan ska innehålla CV och ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. 

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. 

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb