Systemtekniker / Databasadminstratör

Rekryterare
Socialstyrelsen
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 20 maj 2019
Stängs
den 9 juni 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi är nu inne i en utvecklingsfas där vi står inför stora utmaningar och söker därför en kvalificerad databasadministratör, som vill arbeta med att driva och utveckla Socialstyrelsens databasplattformar.

IT-enheten ansvarar för att utveckla och tillhandahålla de IT-tjänster som den interna verksamheten har behov av. I dialog med verksamheten svarar vi för utveckling, drift, förvaltning och support av överenskomna IT-tjänster.

Vi söker dig som har

 • mångårig erfarenhet av databaser i klustrade/high availability miljöer.
 • mångårig erfarenhet av drift och förvaltning av databasplattformar i komplexa miljöer.
 • arbetat med Microsoft SQL-server i minst 5 år.
 • arbetat med skriptprogrammering (Powershell, T-SQL).
 • erfarenhet av att arbeta i projekt.
 • goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska.

I din roll som Systemtekniker / Databasadministratör är det viktigt att du är strukturerad och analytisk samt har ett helhetstänk. Vidare är du problemlösningsorienterad likväl som initiativtagande samt både självständig och samarbetsinriktad. Vid rekryteringen kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Det är meriterande om du har

 • arbetat med integrationsplattformar som Microsoft Identity Manager och Biztalk.
 • arbetat med Microsoft IIS, Tomcat eller andra webbservrar.
 • erfarenhet av arbete inom statlig/offentlig förvaltning.
 • erfarenhet av pm3 förvaltningsmodell och/eller ITIL ramverk.
 • Har du dessutom erfarenhet av implementation och drift av system och applikationer är detta mycket meriterande.

Anställningsinformation
Anställningen är tillsvidare på heltid med provanställning på sex månader och placering i Stockholm.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Välkommen med din ansökan senast den 09 juni 2019. I ditt personliga brev ber vi dig beskriva dina erfarenheter som matchar den bakgrund och kompetens vi efterfrågar. Ange diarienummer 2.6.1-13819/2019 samt löneanspråk i ansökan.

Socialstyrelsen strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder ett meningsfullt arbete och många kunniga kollegor som vill bidra till ett viktigt samhällsuppdrag. Bra villkor erbjuds för bland annat friskvård, arbetstid, semester och pension.

Om du har frågor om tjänsten, kontakta Jan Forsberg, IT-chef. Vid frågor om rekryteringsprocessen, kontakta personalspecialist Sofia Linden Falkenlöv. Fackliga företrädare är Rose-Marie Nylander för SACO, Åsa-Britt Edoff för ST samt Magnus Göransson för Vårdförbundet. Samtliga nås på telefonnummer 075-247 30 00.

God vård och omsorg bygger på kunskap. Därför finns vi. Socialstyrelsen är Sveriges kunskapsmyndighet för vård och omsorg. Genom samarbete, oberoende experter och pålitlig kunskap styr, stödjer och utvecklar vi hälso- och sjukvården och socialtjänsten. Det gör vi för att människor i Sverige ska få tillgång till god vård och omsorg på lika villkor, oavsett vem man är och var i landet man bor.

Liknande jobb

Liknande jobb