Erfaren systemarkitekt med ansvar för Riksbankens utvecklingsplattform

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 20 maj 2019
Stängs
den 9 juni 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Riksbankens mål är att IT ska vara en strategisk partner till verksamheten och vi har höga ambitioner att ligga i framkant med vårt IT-stöd. 

SOM SYSTEMARKITEKT ansvarar du för Riksbankens systemutveckling med fokus på .NET-plattformen. Du arbetar bl.a. med kravhantering, och lösningsförslag samt med att beställa, driva och följa upp systemutvecklingsarbete. Arbetet sker i nära samarbete med verksamheten och Riksbankens leverantörer för systemutveckling samt driftleverantör.

I tjänsten ingår bl.a. att du:

 • Tar fram och underhåller riktlinjer, enligt Best Practice, för säker och förvaltningsbar systemutveckling samt för väl fungerande och lättanvända användargränssnitt som uppfyller Riksbankens designkrav. Du ansvarar också för att riktlinjerna efterlevs vid nyutveckling/vidareutveckling av Riksbankens egenutvecklade system.
 • Tar rollen som systemarkitekt/lösningsarkitekt vid design av nya/förändrade applikationer där även kravinsamling av verksamhetens behov ingår som en del av arbetet.
 • Tar rollen som teknisk projektledare och/eller product owner vid nyutveckling/vidareutveckling av Riksbankens egenutvecklade system.
 • Driver arbetet med att införa och förvalta en säker utvecklingsplattform – först för den egenutveckling som IT bedriver, därefter för forskare och analytiker på Riksbanken.
 • Säkerställer att Riksbankens egenutvecklade system dokumenteras enligt gällande krav på systemdokumentation.
 • Deltar i arbetet med att utvärdera, införa och förvalta lT-stöd i form av ärendehantering/tavlor (JIRA) först på IT, därefter efter behov inom andra verksamhetsområden på Riksbanken.

Riksbanken har en relativt liten IT-organisation där man får möjlighet att arbeta brett och de flesta medarbetare har mer än en roll. Det kan därför bli aktuellt att du även tar en roll som t.ex. projektledare eller systemansvarig.

VI SÖKER DIG som har universitets- eller högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper du fått genom arbete. Du har flera års arbetslivserfarenhet i rollen som systemarkitekt/lösningsarkitekt samt systemutveckling i .NET.

Vi ser det som mycket positivt och meriterande att du även har erfarenhet av flera av följande produkter/områden:

 • Agilt arbetssätt (exempelvis Scrum eller Kanban)
 • Arbete med JIRA, TFS eller liknande verktyg
 • Teknisk projektledning
 • Kravhantering
 • Databasdesign, Microsoft SQL Server
 • God vana att dokumentera, presentera, driva möten och workshops
 • Processorienterat arbete enligt ITIL
 • Erfarenhet från organisation där säkerhetsfrågor är i fokus

SOM PERSON är du positiv, serviceinriktad, drivande och initiativtagande. Du är också strukturerad, bra på att analysera och kommunicera och tycker om att samarbeta. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

VI ERBJUDER utmanande arbetsuppgifter i en händelserik miljö där Sveriges ekonomiska utveckling står i fokus. Här får du kunniga och engagerade kollegor och mycket stor möjlighet till kompetensutveckling.

Då tjänsten är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras.

VI VILL HA DIN ANSÖKAN med personligt brev inklusive CV och relevanta betyg senast den 9 juni 2019. Om du har frågor är du välkommen att ringa enhetschef Elisabeth Karlsson på 08-787 06 37. Du söker tjänsten genom att klicka på Ansök.

Riksbankens IT-verksamhet består av två enheter som leds av varsin enhetschef. Riksbankens mål är att IT ska vara en strategisk partner till verksamheten och vi har höga ambitioner att ligga i framkant med vårt IT-stöd. Vi arbetar processorienterat enligt ITIL och vår IT-miljö innehåller flera samhällskritiska system.

Vi har valt annonseringskanaler och undanber oss försäljare av rekryteringstjänster och annonser.

Liknande jobb

Liknande jobb