Scania

Driven teknikinformatör till Powertrain Diagnostics

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 20 maj 2019
Stängs
den 11 juni 2019
Ref:
20192202
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vårt uppdrag på Powertrain Diagnostics är att förse målgruppen med relevant och högklassig teknikinformation för att säkerställa effektiv diagnos av motorer, växellådor och elektrifierade drivlinor som gynnar Scanias kunder världen över.

I denna tid av utveckling vill vi lyfta vår information till att möta morgondagens tekniska plattformar och kanaler. Vi vill utveckla informationen från klassisk text och bild till en bilddriven, interaktiv information som bättre fyller målgruppens behov i varje situation.

Dina arbetsuppgifter:

I rollen kommer du tillsammans med våra diagnosingenjörer ta fram verkstadsinformation till vårt felsökningsprogram SDP3. Som teknikinformatör inom diagnos har du bland annat ansvar för:
  • informationens innehåll, utformning och användbarhet
  • regelbunden analys av kundens behov, för att kunna målgruppsanpassa informationen
  • att jobba med text och bild i samverkan
  • att ta fram och utveckla information utifrån digitalt underlag
  • att vara med i utvecklingen av vår framtida information, produktionsverktyg och nya informationskanaler
  • att jobba tvärfunktionellt inom avdelningen och med andra avdelningar inom utveckling och eftermarknad

Dina leveranser har direkt påverkan på mekanikernas vardag och är en viktig förutsättning för lönsamheten hos både företaget och våra kunder.

Din profil

Som person är du strukturerad, initiativtagande och kvalitetsmedveten. Du gillar samarbete och har lätt för att skapa nya kontakter. Du sätter dig gärna in i nya utmanande tekniska frågeställningar och har en god förmåga att använda språk och teknik för att anpassa informationen till kunden.

Du är högskoleutbildad inom teknikinformation eller har flerårig motsvarande arbetslivserfarenhet, samt ett naturligt intresse för teknik och informationsdesign. Du kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift både på svenska och engelska.

Har du tidigare arbetat med informationsframställning, med koppling till fordonsteknik, är detta givetvis meriterande. Tidigare erfarenheter av CAD och att ta fram förklarande bilder utifrån digitalt underlag är också meriterande.

Känner du igen dig i ovanstående? Då ser vi fram emot din ansökan!

För mer information
Kontakta gruppchef Daniel Ahlberg 08-553 53774, daniel.ahlberg@scania.com

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb