Verksamhetsutvecklare inom it med fokus på Software Asset Management

Rekryterare
Skatteverket
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 21 maj 2019
Stängs
den 9 juni 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med och hjälpa oss att utveckla vår verksamhet med särskilt fokus på hantering av licenser och mjukvaror? Då är detta rätt för dig! Vi söker dig som är analytisk, gillar att leda med stort engagemang och tar ansvar. Stämmer det in på dig? Ta chansen – sök idag!

Om jobbet
Som medarbetare hos oss planerar du din egen arbetsdag och driver uppdrag både självständigt och i samverkan med andra. Du arbetar med att se ständiga förbättringar i vardagen och väljer effektiva lösningar som är tillräckligt bra. Du tänker nytt och vågar agera. För oss är det en självklarhet att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Ditt första uppdrag blir att etablera och leda it-avdelningens virtuella SAM-funktion (Software Asset Management). Syftet med funktionen är att vi ska få bättre kontroll vilket på sikt ska leda till minskade mjukvarurelaterade kostnader samt lägre juridiska och finansiella risker.

SAM-funktionen ska tillhandahålla information och kunskap och stödja i optimering av användningen av Skatteverkets mjukvarutillgångar.

SAM-funktion ska arbeta övergripande och sammanhållande och ska inte ersätta befintliga roller eller funktioner som arbetar med licenshantering utan ska istället kopplas ihop med dem för att skapa ett sammanhållet SAM-arbete över hela Skatteverket.

SAM-funktionen ska arbeta över enhetsgränser för att skapa transparens och överblick samt hantera övergripande processer och riktlinjer, det inkluderar även arbete med andra intressenter så som arkitektur, säkerhet och andra myndigheter som Skatteverket levererar tjänster till.

Du kommer att samverka med övriga aktörer på Skatteverket och vi söker därför dig med driv, engagemang och god kommunikation, som vill vara med på denna resa. Som SAM arbetar du med processer och riktlinjer och samarbete med aktörer på andra enheter och avdelningar kommer att vara en del av din vardag. Ni ska tillsammans arbeta i team för att skapa ett sammanhållet samarbete över hela Skatteverket.

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

 I det här jobbet ska du:

  • ha god förmåga att arbeta självständigt och driva frågor mot uppsatta mål
  • ha god förmåga att leda, samarbeta och entusiasmera kollegor
  • ha god kommunikativ förmåga i tal och skrift
  • ha god beslutsförmåga

 Du ska även ha:

  • relevant akademisk utbildning om 180 hp/120 p eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
  • tidigare erfarenhet inom it-branschen

 Det är önskvärt om du har erfarenhet av motsvarande arbetsuppgifter.

Bra att veta

Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning medregisterkontroll före beslut om anställning.

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb