Scania

Systemägare/Systemutvecklare för Scanias bromssystem

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 21 maj 2019
Stängs
den 6 juni 2019
Ref:
20191754
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med på vår spännande resa i att utveckla nya bromssystem som möjliggör autonom körning för VW koncernen?

Har du vilja och passion för att tillsammans med vårt team att utveckla nya bromssystem som säkerställer att förare känner sig säkrast och trivs bäst i en Scaniabil?

Till gruppen Brake Systems söker vi nu systemägare/systemutvecklare för våra bromssystem. Vi är en sammansvetsad grupp bestående av 6 ingenjörer som utvecklar och kravställer bromssystemets hård- och mjukvara, både mot leverantörer och internt mot andra grupper på Scania.

Arbetsuppgifterna är väldigt breda och omfattar bland annat fältkvalité, diagnos, eftermarknadsstöd, täta leverantörskontakter samt systemverifiering i lastbil och buss.

Vi har ett nära samarbete med granngruppen Brake Functions som utvecklar broms-, stabilitets- och framkomlighetsfunktioner.

Dina arbetsuppgifter

Som systemägare/systemutvecklare för Scanias bromssystem kommer du att få ett unikt tillfälle att vara med om både produktutveckling och industrialisering. Vi är just nu i ett spännande utvecklingsskede i flera projekt och du kommer vara länken mellan vår leverantör och produktutveckling på Scania och MAN. Likt en projektledare är du spindeln i nätet som koordinerar och taktar arbetet i ditt system för att hålla utlovade leveranser och säkerställa inleveranser. Till ditt ansvar hör även att eskalera avvikelser både i systemet inom din linjefunktion och inom de projekt vi levererar till. Att hålla presentationer inom projektet, vid avvikelserapportering eller för ledningsgrupper ingår också som en naturlig del i ditt arbete. Det förekommer resor i tjänsten i viss omfattning både inom landet och utomlands, framför allt i samband med helfordonsprov på olika provbanor.

Du kommer efterhand bygga upp ett stort och brett kontaktnät inom R&D, Inköp, Produktion, Logistik och Marknad etc. Du kommer även ha ett nära samarbete med våra underleverantörer och systerföretag inom VW gruppen, vilket innebär spännande internationella kontakter.

Din profil

Vi söker dig som är högskole- eller civilingenjör med intresse för att motivera och hitta lösningar tillsammans med dina kollegor. Vi ser gärna att du har erfarenhet från Scanias produktutvecklingsprocess och/eller systemutveckling. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Du är en driven, kommunikativ, tydlig och strukturerad person som gillar att hitta nya lösningar när utmaningarna inte riktigt passar in i mallen och de vanliga metoderna inte tar oss hela vägen. Du har ditt system i fokus när du på ett positivt sätt motiverar teamets medlemmar.

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Ytterligare information

Kontakta gärna Patric Fromholz, Gruppchef ESCB, 08-553 503 26 eller Alexander Müllersdorf, Systemägare ESCB, 08-553 827 09.

Ansökan

Sök via vår hemsida: www.scania.com/jobb senast den 4 juni. Rekrytering sker fortlöpande och kan ske innan sista ansökningsdag. Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb