Scania

Vi söker driven teknikinformatör till Scanias serviceinformation för Drivlina

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 21 maj 2019
Stängs
den 6 juni 2019
Ref:
20192103
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Den ökade komplexiteten hos tyngre fordon ställer allt högre krav på den tekniska informationen. Vårt uppdrag är att stödja målgruppen med relevant och högklassig teknikinformation för att säkerställa en effektiv service- och reparationsprocess som gynnar Scanias kunder världen över.

I denna tid av utveckling vill vi lyfta vår information till att möta morgondagens tekniska plattformar och kanaler. Vi vill utveckla informationen från klassisk text och bild till en bilddriven, interaktiv information som bättre fyller målgruppens behov i varje situation.

Vi söker dig som vill vara delaktig i denna utveckling, parallellt med att producera förstklassig serviceinformation.

Rollen som Teknikinformatör

Som teknikinformatör kommer du att arbeta i ett team av kollegor, alla med olika roller och ansvar som tillsammans har stor kunskap och bred kompetens. Du kommer ansvara för funktionsbeskrivningar, reparations- och felsökningsinformation för Scanias motorer. Dina leveranser är till stor vikt för mekanikerns arbete och är en viktig förutsättning för lönsamheten hos både företaget och våra kunder.

Du kommer arbeta kommunikativt med att designa och utforma teknikinformation i ett nära samarbete med metodingenjörer, mekaniker och konstruktörer. Arbetet innebär många tvärfunktionella kontakter inom din egen grupp och avdelning samt andra avdelningar inom t.ex. utveckling och eftermarknad.

Du kommer också att vara delaktig i utvecklingen av Scanias information till att möta morgondagens tekniska plattformar och kanaler.

Personlig profil

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom relevant område eller motsvarande erfarenhet samt ett naturligt intresse för teknik och informationsdesign. All information skrivs på svenska, så du måste behärska det svenska språket mycket väl.

Som person är du positiv, initiativtagande, strukturerad och kvalitetsmedveten. Du kan enkelt sätta dig in i nya utmanande tekniska frågeställningar och har en förmåga att beskriva och tydliggöra tekniska metoder. Vi ser gärna att du är kommunikativ, har en bra samarbetsförmåga och lätt för att skapa nya kontakter.

Tidigare erfarenheter av CAD och att arbeta med att ta fram förklarande bilder utifrån digitalt underlag samt fordonsteknik är meriterande.

Känner du igen dig i ovanstående? Då ser vi fram emot din ansökan!

För mer information

Kontakta Maria Edlund, gruppchef, tel 08-553 526 31.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb