Sektionschef till applikationsområdet

Rekryterare
Skatteverket
Plats
Malmö (Kommun), Skåne
Annonserat
den 22 maj 2019
Stängs
den 9 juni 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Samhällsutvecklingen går allt snabbare. Kraven på oss som myndighet att vara följsamma till förändringar i omvärlden ökar. Det kommer att bli utmanande, men har du rätt driv, flexibilitet och kompetens så har vi arenan för dig!

Om jobbet
Du är chef i första linjen och har verksamhets- och personalansvar för din sektion. Du leder, planerar och följer upp arbetet så att det bedrivs effektivt och kvalitetssäkert. Tillsammans med medarbetarna utvecklar du verksamheten i linje med vår strategiska inriktning, bland annat genom att använda digitaliseringens möjligheter. Du uppmuntrar till samarbete och nytänkande, och skapar förutsättningar för ett aktivt medarbetarskap som leder till resultat, utveckling och en god arbetsmiljö. Du ingår i enhetens ledningsgrupp, rapporterar till enhetschefen och har tillsammans med övriga chefer ett helhetsansvar för verksamheten.

Du kommer att få vara med att bygga upp och etablera vår it-verksamhet i Malmö.

Som sektionschef hos oss leder och utvecklar du medarbetare och verksamhet i en organisation som bidrar till samhällsnytta. Du har en viktig roll i Skatteverkets förändringsresa och leder medarbetare i en organisation där vi ska visa tillit till varandras förmågor och ge varandra handlingsutrymme. It-avdelningen erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter och en chans att utvecklas mot ett stort antal roller inom en komplex och varierad it-miljö.

Du är chef för en sektion inom applikationsenheten på it-avdelningen, med placering i Malmö. Skatteverkets it-avdelning är en av Sveriges största med närmare 800 medarbetare. Vi ansvarar för utveckling, drift, förvaltning och underhåll av Skatteverkets it-system.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • kommunicera tydligt och skapa ett klimat där vi lyssnar på varandra
 • visa tillit till medarbetarnas förmågor och främja ett aktivt medarbetarskap
 • vara stabil och trygg som person och i din arbetsgivarroll
 • kunna leda och fatta beslut
 • driva arbetet mot uppställda mål
 • visa mod i ledarskapet genom att vara öppen för nytänkande
 • leda utveckling och lärande genom att skapa förutsättningar och engagemang
 • ha helhetssyn.

Du ska även ha:

 • relevant högskoleutbildning eller motsvarande förmågor förvärvade på annat sätt
 • praktisk erfarenhet av att bygga verksamhet som använder agilt arbetssätt
 • aktuell erfarenhet av att leda utveckling och förvaltning inom it

Det är önskvärt att du har praktisk erfarenhet av att den utveckling du ansvarar för använder SAFe som ramverk, och att du har erfarenhet från ledande roller inom it och tjänsteutveckling. Det är även önskvärt att du har relevant erfarenhet av att leda i förändring.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare. Förordnandet som sektionschef är tidsbegränsat.

Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll före beslut om anställning. Det innebär att du måste vara svensk medborgare.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Kontaktpersoner

Mikael Bergman, enhetschef, 010-5741515

Anna Siecke, Hr-konsult, 010-5747821

Jeanette Forsgren, facklig kontaktperson ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se

Malin Westlie, facklig kontaktperson SACO, 010-5749028