Sunet rekryterar Nätverksspecialister

Rekryterare
Sunet
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 22 maj 2019
Stängs
den 5 juni 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Internet i Sverige har sitt ursprung i Sunet. Vi på Sunet driver världens mest moderna forskningsnät och digitala identitetstjänster i världsklass. Sedan 80-talet har vi levererat it-tjänster och nät till Sveriges universitet, högskolor och forskningsinfrastrukturer. Som anställd på Sunet är du en del av ett globalt community av it-proffs som jobbar med att stödja forskning och utveckling av internet i hela världen. Sunet är en del av Vetenskapsrådet- Sveriges största statliga forskningsfinansiär. www.sunet.se

Nu söker vi nätverkspecialister som bidrar med kvalificerad support och insatser i projekt.

Arbetsinnehåll och ansvar

Rollerna är på enheten för drift inom avdelningen för Sunet och anknutna tjänster. Vi är idag sju medarbetare på enheten. Vi är ödmjuka och hjälper varandra samtidigt som vi ställer höga krav – både var och en på sig själv som på varandra. Vi strävar också alltid efter att vara bäst och därför är ständig utveckling och utbildning viktigt hos oss.

Arbetsuppgifterna kan delas in i två huvudsakliga delar:

  • Support. Sunet har ett stabilt nät och därmed inga stora volymer, men de ärenden som kommer in är kvalificerade.
  • Projekt. Du deltar i olika projekt exempelvis i samband med ombyggnad av nätet. Bland nya spännande projekt finns ett som innebär att utveckla nya produkter för våra nätverkslösningar och ett annat för att etablera nytt campusnät. 

I arbetet ingår även beredskapstjänstgöring.

Kvalifikationer

Du har stor erfarenhet av nätverk och datakommunikation samt erfarenhet av angränsande säkerhetsteknologier inom nätverksområdet.

Vi ser att du har:

  • Teknisk examen från universitet eller högskola.
  • Erfarenhet av IP- nätverk, och kunskaper inom Linux eller Ubuntu.
  • God muntlig och skriftlig förmåga på svenska och engelska.
  • Trivs med att arbeta i team och är van att kommunicera med kunder.

Meriterande  

  • Licenser inom Routing/Switching motsvarande Cisco CCNA eller JNCIS-SP, JNCIS-ENT.
  • Erfarenhet av centraliserad hantering, Routing och SysAdmin
  • Kunskaper inom driftautomation med till exempel Ansible eller Puppet.

Som person är du analytisk och du tycker om att ta ansvar och kan självständigt driva ditt arbete framåt. Du är kommunikativ och kan bidra med egna förslag på lösningar. Du har ett stort teknikintresse och följer med i utvecklingen och utvecklar dig kontinuerligt med mer kunskap och certifieringar. Du kan skapa struktur i ditt arbete och kan själv prioritera utifrån dina arbetsuppgifter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och förmåga att lära sig nya saker.

Ansökan och upplysningar

I denna rekrytering samarbetar Sunet med Experis. Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Jan Falck, 08-508954 44.

Vi söker efter två nätverksspecialister och anställningarna är tillsvidareanställningar på heltid med 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Märk din ansökan med dnr 2.2.1-2019-05761. Du söker via www.vr.se under lediga jobb och vi vill ha din ansökan senast 2019-06-05.

Fackliga företrädare är Hedvig Egerö (SACO), tfn 08-546 44 399 och Viking Meissl (ST), tfn 08-546 44 235.

Vetenskapsrådet och Sunet erbjuder en attraktiv arbetsplats i centrala Stockholm som strävar efter att vara fri från diskriminering, att uppnå ökad mångfald och ge alla lika möjligheter.

Liknande jobb

Liknande jobb