Systemutvecklare

Rekryterare
Falu kommun
Plats
Falun (Kommun), Dalarna
Annonserat
den 22 maj 2019
Stängs
den 5 juni 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Brinner du för innovativa IT-lösningar och programutveckling? Har du förmågan att balansera förståelse för teknik med god människokännedom och hög servicekänsla? Då kan du vara vår nya systemutvecklare! 

Välkommen till Falu kommuns IT-kontor! 

Vi erbjuder dig ett spännande och utmanande jobb i en organisation som siktar högt. Här finns mycket goda möjligheter att påverka och utvecklas i din roll tillsammans med ett positivt och kompetent team. Hos oss kommer du att kunna ta ett stort eget ansvar – och få de befogenheter som krävs.  

Falu kommun satsar nu på digitaliseringen och du kommer att bli en viktig del i utvecklingen. Din roll måste därför kunna möta våra kunder och deras behov gällande systemutveckling och olika IT-lösningar - en viktig pusselbit i hela Falu kommuns verksamhetsutveckling. Vi söker därför en systemutvecklare med god social förmåga och hög kompetens inom systemutveckling. 

Kommunstyrelseförvaltningen Falu kommun /Sektor service 

Denna tjänst är placerad inom IT-kontoret som är en del av Sektor service. Sektor service hör till Kommunstyrelseförvaltningen och är Falu kommuns leverantör av interna service- och kringtjänster enligt ett FM-koncept. Uppdraget är att stödja kommunens olika verksamheter genom att tillhandahålla funktionella lokaler, smakliga och näringsriktiga måltider, verksamhetsanpassat IT-stöd och -support, samt andra kringtjänster. IT-kontoret består av tre olika avdelningar; förvaltning & utveckling, infrastruktur & support samt ledning. Falu kommun tillämpar ett system som bygger på tjänsteorienterad arkitektur (SOA).

Arbetsuppgifter

Som systemutvecklare arbetar du tillsammans med verksamhetsutvecklare, IT-arkitekter och IT-samordnare. Du är del i en grupp som jobbar med olika innovativa IT-lösningar och utgör en viktig del i Falu kommuns strategi för digitalisering. Vi på IT-kontoret arbetar primärt i Microsoftmiljö men även i andra miljöer och plattformar. 

E-tjänster är ett strategiskt pågående arbete som växer alltmer utifrån kundens behov. Du har en bra balans mellan kunskaper inom området och god människokännedom. Du kan sätta dig in i och förstå teknik samtidigt som du har förståelse för kundens behov. Det är denna kompetens som Falu kommun och våra interna kunder efterfrågar. Ömsesidigt förtroende och kundfokus är viktigt och därför lägger vi stor vikt vid att vara anpassningsbara för att matcha kundens förutsättningar och behov.  

Du är en intern resurs och ett bollplank i frågor som bl.a. rör systemutveckling, verksamhetsutveckling och integrationer. Du säkerställer och vidareutvecklar nuvarande och kommande arkitektur enligt verksamhetens behov och tekniska krav. Du bedriver omvärldsbevakning och drift inom ditt område. 

Kvalifikationer

- Relevant högskoleutbildning eller kunskap/arbetserfarenhet inom Data/IT/Systemutveckling som kan ses som likvärdig. 

- Erfarenhet som systemutvecklare/.NET-utvecklare och MS SQL som av arbetsgivaren bedöms tillräcklig för uppdraget. 

- Kunskaper om moderna Microsoft-miljöer. 

- Goda språkkunskaper i svenska och engelska. 

- Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. 

Vi söker dig med god social kompetens som trivs med att jobba tillsammans med andra. Du har även en god förståelse för kundens behov och att hitta bra lösningar för kunden. Det innebär alltså att du har en analytisk förmåga, pedagogisk, flexibel och kvalitetsmedveten. Du har en förmåga att se saker ur ett helhetsperspektiv. 

Vi lägger särskild vikt vid personliga egenskaper.

Det är meriterande om du har:

- Erfarenhet av systemintegration. 

- Erfarenhet av arbete i offentlig sektor. 

- Erfarenhet av att översätta kundbehov till funktionella lösningar. 

- Aktuell utbildning/certifiering inom ämnesområdena beskrivna i tjänsten. 

- Erfarenhet av projektledning. 

- Erfarenhet av att arbeta med klassisk Javascript. 

- Erfarenhet av något eller några moderna javascriptsbibliotek som t.ex. NodeJS, JQuery eller Angular. 

- Erfarenhet av JSON, Bootstrap och XML/XSL  

- Kunskap/erfarenhet kring Microsoft Windows Server samt Microsoft Biztalk.  

- Kunskap/erfarenhet av Sharepoint och Office 365 

- B-körkort

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde snarast eller efter överenskommelse. Tester och arbetsprov kommer att vara en del i rekryteringsprocessen. Våra kunders säkerhet är viktig för oss. Det innebär att vi kommer efterfråga utdrag ur belastningsregistret för denna tjänst.

Upplysningar

Eva Österlund, Enhetschef IT-Förvaltning och utveckling, 023-828 86 

Fackliga företrädare 

Vision, Christina Johansson 023-821 10 

SACO, Ulrika Bergman 023-827 74

Övrigt

Annonssäljare ombeds kontakta Falu kommuns rekryteringscenter via mejl: rekryteringscenter@falun.se.