Systemutvecklare med kunskap inom Business Intelligence

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 23 maj 2019
Stängs
den 17 juni 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Som systemutvecklare inom datalager och Business Intelligence (BI) på avdelningen It-utveckling är du en del av det team som utvecklar och förvaltar Finansinspektionens (FI:s) datalager och BI-plattform. FI hanterar en stor mängd digital information från den finansiella sektorn och har under de senaste åren implementerat ett datalager baserat på en plattform från SAS Institute för att hantera den informationen. Du kommer att vara delaktig i både nyutvecklings- och förvaltningsprojekt kopplat till detta samt ha ett nära samarbete med FI:s kärnverksamhet. För rätt person finns goda möjligheter att utvecklas i rollen samt till utökat ansvar inom BI-teamet på FI.

Vi söker dig som har en relevant utbildning med koppling till it, gärna med systemvetenskaplig inriktning, eller motsvarande relevant yrkeserfarenhet. Det är en fördel om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter samt tidigare erfarenhet från finansbranschen. Generella kunskaper inom BI (utveckling, arkitektur, kravhantering, datamodellering etc.) är också meriterande, liksom kunskaper inom datalager/Data Warehouse och SAS Institutes plattform (DI, Base och VA). Vi ser gärna att du är förtrogen med och har tidigare erfarenhet av arbete med SQL, TFS och agila metoder. Vidare förutsätter arbetet att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

Som person är du en kommunikativ och social lagspelare som har lätt för att samarbeta med andra samtidigt som du kan arbeta självgående. Du är initiativtagande, ser möjligheter och uppnår resultat samt tar ansvar för din uppgift. Vidare är du effektiv i ditt sätt att prioritera och organisera samt planerar arbetet utifrån ett framåtblickande perspektiv. Arbetet på FI förutsätter hög integritet.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta avdelningschef Peter Arvidson på 08-408 980 59.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning. En anställning vid FI kan innebära att säkerhetsprövning och registerkontroll genomförs enligt bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan innehållande cv, personligt brev och relevanta betyg/intyg senast den 17 juni 2019. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet, väl fungerande marknader och ett gott konsumentskydd. Här arbetar cirka 500 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Liknande jobb