Systemutvecklare inom den senaste tekniken

Rekryterare
Skatteverket
Plats
Visby, Gotland
Annonserat
den 23 maj 2019
Stängs
den 12 augusti 2019
Kategori
Systemutvecklare
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med på Skatteverkets resa och bidra till den digitala transformationen som sker i Sverige? Då har du hittat rätt! Vi arbetar kontinuerligt för att utveckla våra arbetssätt, vår tekniska miljö och våra It-system. För att lyckas behöver vi nu dig med på vår resa!

Om jobbet

Vi utökar vår applikationsutveckling i Visby och söker dig som är engagerad, nyfiken och vill ta chansen att bli en av våra vassa systemutvecklare. Du kommer att jobba i team med agilt arbetssätt där du får chansen att bli bra på den senaste tekniken, på både bredden och djupet.

Vår tekniska miljö är i huvudsak RHEL med Oracles databaser. Vi arbetar i verktyg som Clear Case, GIT, Jenkins, Eclipse, Gradle, Java/JEE, RSET/JSON, Oracle WLS, Javascript, Struts2, AngularJS, XML, HTML, CSS och SQL.

På Skatteverket är vi på väg över till en ny generation av plattform som bygger på containerteknik i form av Open Shift.

Du tillhör sektion 4 på applikationsenhet 2 på IT-avdelningen, med placering i Visby. I Visby är vi 60 st kollegor.

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • vara nyfiken, drivande och vill utvecklas
 • vara analytisk och har en god förmåga att lösa problem
 • ha god samarbetsförmåga och bidrar till ett positivt arbetsklimat
 • ha god kommunikationsförmåga.

Du ska även ha:

 • högskoleutbildning inom systemutveckling eller motsvarande kunskaper förvärvade i arbetslivet
 • flera års programmeringserfarenhet från exempelvis Java, JavaScript eller C#.

Det är önskvärt att du har erfarenhet av agilt arbetssätt, microtjänster, tjänstedesign och Continuous Integration/Continuous Deployment.

Bra att veta 
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll före beslut om anställning

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Vi kommer att intervjua i två omgångar för de kandidater som går vidare i processen, i juni och efter sommaren, 27 - 29 augusti 2019.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Kontakt

 • Annsofi Ericsson Lehman, Hr specialist rekryterare, annsofi.ericsson.lehman@skatteverket.se
 • Niclas Hansson Smitterberg, Sektionschef, 010-575 82 56
 • Göran Kimell; Sektionschef, 010-575 82 89

Facklig företrädare

 • Jeanette Forsgren, ST, 010-572 31 99
 • Malin Westlie, Saco, 010-574 90 28