Systemutvecklare inom Business Intelligence

Rekryterare
Skatteverket
Plats
Gotland (Län)
Annonserat
den 23 maj 2019
Stängs
den 12 augusti 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med på Skatteverkets resa och bidra till den digitala transformationen som sker i Sverige? Då har du hittat rätt! Vi arbetar kontinuerligt för att utveckla våra arbetssätt, vår tekniska miljö och vårt It-system. För att lyckas behöver vi nu dig med på vår resa!

Om jobbet

Du kommer att jobba som systemutvecklare i ett team i en av de värdeströmmar som kontoret i Visby medverkar i. Du kommer i ditt jobb ges möjlighet till stort engagemang och många kontaktytor. Du kommer också att få chansen att bli bra på den ledande tekniken för datalager, både på bredden och på djupet. Vi jobbar utifrån ett agilt arbetssätt med SAFe som bas.

Ett datalager hanterar data från flera system, data integreras, omvandlas och lagras för vidare bearbetning. Vi använder ETL (Extract Transform Load) med verktyget PowerCenter från Informatica. Utvecklingen sker i nära samarbete med våra användare som skall använda informationen för analyser, rapporter eller annan visualisering. Skatteverket arbetar även med avancerad dataanalys o artificiell intelligens, ett område som antas växa i omfattning.

Vår tekniska miljö är i huvudsak RHEL med Oracles databaser. Vi arbetar med verktyg och programspråk som till exempel, Informatica PowerCenter, Cognos och SQL. Framöver kommer andra lösningar för datavisualisering bli aktuella.

Vi utökar vår applikationsutveckling i Visby och söker dig som är engagerad, nyfiken och vill ta chansen att lära dig mer om datalager, analys och BI (Business Intelligence).

Du tillhör sektion 5 på applikationsenhet 2 på IT-avdelningen, med placering i Visby. I Visby är vi 60 kollegor.

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

  • vara nyfiken, drivande och vill utvecklas
  • vara analytisk och har en god förmåga att lösa problem
  • ha god samarbetsförmåga och bidrar till ett positivt arbetsklimat
  • ha god kommunikationsförmåga.

 Du ska även ha:

  • högskoleutbildning inom systemutveckling eller motsvarande kunskaper förvärvade i arbetslivet
  • programmeringserfarenhet från exempelvis Java, C# eller Perl arbetat med SQL
  • ett särskilt intresse av att jobba med databaser, databasmodellering inom BI. 

Det är önskvärt att du har erfarenhet av Business Intelligence eller något ETL verktyg.

Bra att veta

Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll före beslut om anställning 

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Vi kommer att intervjua i två omgångar för de kandidater som går vidare i processen, i juni och efter sommaren, 27 - 29 augusti 2019.

Välkommen med din ansökan!
 

Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.