Systemutvecklare inom den senaste tekniken

Rekryterare
Skatteverket
Plats
Gotland (Län)
Annonserat
den 23 maj 2019
Stängs
den 12 augusti 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du ny i branschen, vill vara med på Skatteverkets resa och bidra till den digitala transformationen som sker i Sverige? Då har du hittat rätt! Vi arbetar kontinuerligt för att utveckla våra arbetssätt, vår tekniska miljö och våra It-system. För att lyckas behöver vi nu dig med på vår resa!

Om jobbet

Vi utökar vår applikationsutveckling i Visby och söker dig som är engagerad, nyfiken och vill ta chansen att bli en av våra vassa systemutvecklare. Du kommer att jobba i team där vi arbetar med agilt arbetssätt. Du kommer få chansen att bli bra på den senaste tekniken, på både bredden och djupet. 

Som nyutexaminerad utvecklare hos oss stöttar vi dig särskilt i vissa avseenden bl.a. om en inledande introduktion/utbildning och mentorskap där du får råd och stöttning av erfarna utvecklare. Hos oss får du jobba med några av landets bästa inom området! En naturlig del av din vardag är kunskapsutbytet med erfarna kollegor. Du verkar för ett väl fungerande samarbete och genom detta ges du möjlighet till kontinuerlig utveckling. Vår tekniska utvecklingsmiljö bjuder på spännande utmaningar och stimulerar till kreativa lösningar.

Vi arbetar i huvudsak med RHEL och Oracles databaser. Våra verktyg och programspråk är bland andra: Clear Case, GIT, Jenkins, Eclipse, Maven, Java/JEE, REST/JSON, Oracle WLS, JavaScript, Struts2, Angular, XML, HTML, CSS och SQL.

Skatteverket är på väg över till en ny generation av plattform som bygger på containerteknik i form av Open Shift.

Du tillhör sektion 4 på applikationsenhet 2 på IT-avdelningen, med placering i Visby. I Visby är vi 60 st kollegor.

Om dig För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

  • vara nyfiken, drivande och vilja utvecklas
  • vara analytisk och ha en god förmåga att lösa problem
  • ha god samarbetsförmåga och bidra till ett positivt arbetsklimat ha god kommunikationsförmåga, i tal och skrift.

Du ska även:

  • nyligen ha avslutat, eller håller på att avsluta, en akademisk utbildning inom datateknik, systemvetenskap eller något annat område som är relevant för tjänsten, om minst 180 hp och söker ditt första eller andra jobb inom systemutveckling
  • ha erfarenhet av att programmera, gärna i Java, JavaScript eller C#.

Det är önskvärt att du har erfarenhet av uppdrag vid sidan av din utbildning, t.ex. inom någon förening eller organisation. Vi tror att ditt tekniska intresse är mycket stort och att du inspireras av att ständigt utvecklas.

Bra att veta

Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll före beslut om anställning.

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Vi kommer att intervjua i två omgångar för de kandidater som går vidare i processen, i juni och efter sommaren, 27 - 29 augusti 2019.

Välkommen med din ansökan!

 

Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.