Stadsledningskontoret söker tjänsteansvarig till Skolplattformen

Rekryterare
Stockholms stad
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 24 maj 2019
Stängs
den 9 juni 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Stadsledningskontoret är kommunstyrelsens förvaltning. Vi ansvarar för styrning, uppföljning och utveckling av stadens verksamheter utifrån den vision och budget som kommunfullmäktige har beslutat om. Vi är cirka 300 anställda som i huvudsak arbetar med strategiska frågor som har stor betydelse för stadens verksamheter.

 

Stadsledningskontoret är kommunstyrelsens förvaltning. Vi ansvarar för styrning, uppföljning och utveckling av stadens verksamheter utifrån den vision och budget som kommunfullmäktige har beslutat. Vi är cirka 300 anställda som i huvudsak arbetar med strategiska frågor som har stor betydelse för stadens verksamheter.

Stadens strategiska it-verksamhet leds och styrs av stadsledningskontorets avdelning för digital utveckling. Avdelningen har idag runt 70 medarbetare.

Stadsledningskontoret erbjuder en attraktiv arbetsplats med strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Du får ett utvecklande arbete där du är delaktig i utvecklingen av morgondagens Stockholm! Miljön präglas av nyfikenhet, öppenhet och förtroende där vi arbetar utifrån verksamhetens bästa. Uppdragen innebär många kontaktytor och stora möjligheter till att utveckla samt att utvecklas. Det är roligt att arbeta här och du gör ett viktigt jobb!

Centralt belägen arbetsplats på Kungsholmen med mycket goda möjligheter till samverkan med många olika kompetenser och professioner. Vi har flexibel arbetstid, goda friskvårdsmöjligheter och goda kompetensutvecklingsmöjligheter.

Om tjänsten

Som tjänsteansvarig inom skolplattformen kommer du att arbeta inom förvaltningsobjekt Skolplattformen som består av kollegor från avdelningen och från den pedagogiska verksamheten. Du kommer ansvara för leverantörskontakter och ta fram IT-lösningar för stadens verksamheter.

Du ingår i ett team med stor möjlighet till variation och delaktighet i andra områden som har med it och digitalisering att göra. Vidare kommer du att vara en aktiv del i det strategiska arbetet och därmed utveckla och beskriva nuläge och börläge inom objektets ansvarsområde. Som tjänsteansvarig arbetar du i löpande förvaltningsarbete, projekt och utredningar och har löpande avstämningar med stadens leverantörer.

I ansvarsområdet och bland arbetsuppgifterna som tjänsteansvarig ingår bland annat följande:

 • Följa upp och tillse att leveransen av systemen sker enligt överenskomna servicenivåer och leveransplan/förvaltningsplan.
 • Upprätta aktivitetsplaner för specifik tjänsteleverans.
 • Följa upp ekonomin inom tjänsteområdet.
 • Utföra förvaltningsarbete enligt förvaltningsplanen och inom ansvaret för de system du ansvarar för.
 • Effektivt nytt och samverka med andra inom objektet, IT-strateger på avdelningen samt med stadens leverantörer.
 • Säkerställa att de övergripande principerna och riktlinjer kring standarder och integrationer följs inom ditt ansvarsområde.
 • Göra nödvändiga prioriteringar och kompromisser för att säkerställa kvalitet och leveransstabilitet.
 • Delta i projekt inom objektet och inom avdelningen.
 • Uppföljning gentemot berörda leverantörer.
 • Möten och dialog med ansvariga leverantörer och stadens verksamheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Erfarenhet av systemförvaltning och support
 • Relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande erfarenhet
 • Erfarenhet av verksamhetsutveckling/förändringsarbeten
 • Gedigen kunskap inom it-frågor
 • Mycket goda kunskaper i svenska, tal och skrift

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av kontakter med leverantörer
 • Erfarenhet av att ha lett projekt

Vid intervjun kommer vi lägga stort vikt vid följande kompetenser:

Du handlar i enlighet med fattade beslut, verksamhetsplan, mål, policys och riktlinjer. Du ser helheter, tar hänsyn till det större perspektivet och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar. Du är strukturerad och har en god organisationsförmåga. Vi ser även att du är lösningsorienterad och har ett logiskt tänkande då det behövs i rollen som tjänsteansvarig. Du har en god kommunikativ förmåga och kan samarbeta bra med människor, både externa och interna samverkan.

Välkommen med din ansökan!

Övrigt

Läs mer om Stockholm Stad som arbetsgivare: http://www.stockholm.se/Arbete/Att-arbeta-i-Stockholms-stad/

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.

Våra lokaler är tillgängliga och användbara för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga.

 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Liknande jobb

Liknande jobb