Enhetschef IT-förvaltning

Rekryterare
Svenska kyrkan
Plats
Uppsala (Län)
Annonserat
den 24 maj 2019
Stängs
den 12 juni 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Som chef för vår IT- förvaltning blir du en nyckelperson i vår digitala transformation. 

IT-sektionen på kyrkokansliet ansvarar för Svenska kyrkans gemensamma IT-plattform och de 150 IT-system som är gemensamma för hela Svenska kyrkan. Systemförvaltning och IT-drift är en central del av sektionens verksamhet. För att möta framtidens krav sker utveckling parallellt med effektivisering. IT-förvaltningen bedriver viss vidareutveckling av de IT-system som nyttjas inom hela Svenska kyrkans organisation, men merparten av det tekniknära arbetet utförs av externa leverantörer.

Hela IT-området står inför stora utmaningar och förändringar i samband med digitaliseringen inom Svenska kyrkan. Tillsammans gör vi en modern, trygg och digital IT-miljö möjlig.

Arbetsuppgifter
Som enhetschef leder du arbetet på enheten och har budgetansvar för 50+ Mkr och personalansvar för cirka 9 medarbetare. Du är en del i IT-sektionens ledningsgrupp tillsammans med support, drift, arkitektur och projektkontor.  Du driver och håller ihop enhetens arbete och personal för att nå uppsatta mål och resultat och coachar till utveckling. 

Enhetschefen är även ansvarig dialogpartner med de verksamheter som utgör ITs interna kunder. Du samverkar inom ramen för en pm3 etablering  och ansvarar för att dialogen mellan IT och verksamhet fungerar väl avseende systemförvaltningen.

En annan viktig uppgift är att säkerställa att leverantörsuppföljning och avtalsprocesser fungerar väl och ger Svenska kyrkan ett bra värde för pengarna.

Kvalifikationer
Du har högskoleexamen inom IT, ekonomi eller personalområdet, eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har flerårig erfarenhet av olika roller inom IT i större organisationer, varav minst en chefsroll. Meriterande är om du varit på både den köpande och levererande sidan av en IT-leverans, samt utbildning och praktisk erfarenhet av pm3, ITIL och projektledning.

Du har en bevisat god förmåga att leda människor genom ditt sätt att agera och kommunicera. Du är uthållig och envis när det gäller att följa upp verksamheter regelbundet över tid, och bygger gärna strukturer och processer när det behövs.

Vi förutsätter att du delar Svenska kyrkans värderingar. Som ett led i vårt arbete för en balanserad och jämställd arbetsplats hoppas vi extra mycket på kvinnliga sökande.

Läs gärna mer på www.svenskakyrkan.se

Tillträde
Enligt överenskommelse

Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av 
IT-sektionschef, Pelle Djerf, 0707-738980

Fackliga företrädare
Katarina Ottosson (Vision), Joakim Lindström (Jusek) och Anders Göranzon (KyrkA). Samtliga nås med fördel via mail.

Välkommen med din ansökan via knappen nedan. Ansökan ska ha inkommit senast den 12 juni 2019

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Liknande jobb

Liknande jobb