Tekniker/Arkitekt på vmware

Rekryterare
Skatteverket
Plats
Solna (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 30 maj 2019
Stängs
den 17 juni 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om du är en expert på vmwares produktportfölj blir du en nyckelspelare på Skatteverkets IT Avdelning. Vår IT Infrastruktur bygger på vmware och nu vill förstärka vårt team med ytterligare en erfaren tekniker inom området

Om jobbet
Dina arbetsuppgifter som vmware tekniker
innebär att du arbetar med livscykelhantering, utveckling och förvaltning av Skatteverkets vmware infrastruktur. Du jobbar tillsammans med andra inom din sektion och deltar även i projekt som utvecklar Skatteverkets it-infrastruktur. Stöd av allvarligare incidenter, problemhantering enligt ITIL samt förebyggande arbete av plattformen, automatisering, skapande av rutiner, dokumentation och utbildning av 2:a och 1:a linjens drift ingår även i det dagliga arbetet. Du är en viktig medarbetare inom GITS Tjänstesektion1 som ansvarar för Skatteverkets IaaS plattform. Vi arbetar huvudsakligen i en virtuell miljö baserad på vmware, RedHat och Windows. Vår primära lagringslösning består av Netapp och backupprogramvaran är Commvault. Vi ser att du har flera års erfarenhet av vmwares produktportfölj. Skatteverket har nyligen avslutat ett stort migreringsarbete till en ny teknisk plattform. Nu ska vi ta fram nästa generation av plattformen, där vi ytterligare ska öka automatiseringen och vidareutveckla molnlösningar för Skatteverket, Kronofogden och Valmyndigheten. Du tillhör Tjänstesektion 1 på enheten för gemensam it service på it-avdelningen, med placering i Solna.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:
ha en mycket god förmåga att samverka
kunna kommunicera och uttrycka dig obehindrat på svenska både i tal och skrift
ha en god känsla för service och ett gott bemötande

Du ska även ha:
flera års erfarenhet av praktiskt arbete med design och utveckling av vmware infrastruktur
erfarenhet av migreringar och uppgraderingar av vmware ESX-plattformen och dess tillhörande teknologier
• flera års erfarenhet av att göra tekniska utredningar gällande införande av nya applikationer och tjänster i vmware infrastruktur.
Det är önskvärt att du har goda språkkunskaper i engelska samt dokumentationsvana sedan tidigare

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.
Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll före beslut om anställning. Du måste vara svensk medborgare för att bli aktuell för det här jobbet.
På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!
Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Kontakt
Per Hjälmdahl 010-5749860
Sandra Jonsson 010-5723455

Facklig företrädare
Jeanette Forsgren, ST 010-572 31 99
Malin Westlie, Saco 010-574 90 28

Liknande jobb

Liknande jobb