Scania

Erfaren utvecklingsingenjör - Gasmotoroptimering

Förfaller i dag

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 31 maj 2019
Stängs
den 18 juni 2019
Ref:
20192233
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Motorutveckling och särskilt NMEO är inne i ett spännande skede för att svänga om vårt samhälle mot en mer hållbar framtid med avseende på renare motorer, alternativa bränslen samt lägre CO2-utsläpp.

NMEO ansvarar för optimering av emissioner, bränsleförbrukning, och prestanda samt certifiering och dokumentation av våra gas och ED95 motorer.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta på gruppen NMEO - Engine Optimisation Otto. Gruppens uppdrag är att genomföra en robust helhetsoptimering av motor, avgasbehandling och styrsystem för att klara lag- och projektkrav till lägsta bränsleförbrukning, bästa respons och högsta uptime. Uppdragen som genomförs på gruppen gäller både kommande och befintliga lagkrav vilket innebär att vi antingen utvecklar nya koncept eller förädlar befintliga tekniklösningar. Vi har helhetsansvaret för gasmotorers prestanda och emissioner från det att projektet startar tills produkten sätts i produktion.

Ditt arbete kommer bestå av kalibrering av motorernas prestanda i nära samarbete med utvecklare av delsystem som gasväxling, förbränningssystem, avgasbehandling och styrsystemsstrategi.

En stor del av arbetet genomförs i form av prov i motorprovcell eller i fordon med efterföljande analys och rapportering, provning på annan ort förekommer också i arbetsuppgifterna.

Arbete med att kontinuerligt förbättra och utveckla våra provmetoder och tillhörande verktyg är också saker vi tillsammans jobbar med.

Din profil
Vi söker dig som har civil- eller högskoleutbildning inom relevant område eller har förvärvat motsvarande kunskaper under ditt arbetsliv samt har gedigna motorkunskaper inom ottomotorer, gärna med bakgrund inom motoroptimering och motorstyrsystem.

Som person tycker du om att ha roligt på jobbet, du är drivande och kombinerar analytisk förmåga och nyfikenhet med praktiskt handlag för att lösa problem.

Du har lätt att jobba både i grupp och självständigt och utöver svenska behärskar du engelska i tal och skrift.

Du har minst B-körkort, C/CE/D körkort är meriterande.

För mer information
Kontakta Roger Österberg, gruppchef, tfn 08-553 80290 eller Fredrik Pettersson utvecklingsingenjör NMEO, tfn 08-553 86238

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Urval och intervjuer sker löpande.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb