IT-säkerhetsansvarig

Rekryterare
Åre kommun
Plats
Åre (Kommun), Jämtland
Annonserat
den 3 juni 2019
Stängs
den 15 augusti 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Åre är en av Sveriges mest kända turistorter. Vi på Åre kommun skapar förutsättningar för att alla som bor eller vistas här kan förverkliga sina drömmar. Vi ser till att det där självklara fungerar: att våra barn har det bra i skolan, att vägarna är välplogade och att våra äldre har en meningsfull tillvaro. Men vi nöjer oss inte där. Tillsammans tar vi hela tiden nya steg mot en hållbar framtid. 

Dynamik, service och bemötande är en given del i vår vardag. I vår storslagna fjällmiljö samsas förväntansfulla skidåkare med jordnära livskonstnärer. Det finns plats för dig också.

I Åre kommun arbetar vi utifrån värdegrunden att vi är professionella, respektfulla och lyhörda. 
Åre kommuns IT-organisation rekryterar IT-säkerhetsansvarig med placering på kommunhuset i Järpen. IT-enheten ingår som en av enheterna i Åre kommuns utvecklingsavdelning och ansvarar för kommunens interna IT-infrastruktur.

Arbetsuppgifter
Som IT-säkerhetsansvarig ansvarar du för kommunens IT-säkerhetsarbete. Du kommer att arbeta med att förtydliga och införa åtgärder i linje med lagar, regelverk, riktlinjer och ”best practice”. Detta omfattar t ex utveckling av befintliga tekniska lösningar, framtagande av nya tekniska lösningar, anvisningar, rutiner och operativt IT-säkerhetsarbete. Vid system- och processförändringar är du stödjande med kravställning, vägledning och riskanalyser. I det långsiktiga IT-säkerhetsarbetet ansvarar du för styrning och följsamhet av IT-säkerhetskrav.

Du kommer att tillhöra IT-enheten och samarbeta med enhetens övriga funktioner. Din uppgift blir att på ett övergripande plan, tillsammans med kommunens övriga verksamheter, ta fram ett heltäckande ramverk för IT-säkerhet. Du kommer att ansvara för att IT-säkerhetsincidenter upptäcks, åtgärdas och följs upp och rapporteras. Du följer utvecklingen inom IT-säkerhet och de viktigaste leverantörerna inom området och ligger i framkant i förståelsen av hur befintliga och nya affärs- och verksamhetskrav kan realiseras.

Kvalifikationer
Du har en akademisk utbildning inom IT eller motsvarande dokumenterade kunskaper och erfarenheter samt minst fem års dokumenterad arbetslivserfarenhet inom IT-säkerhet. Det är meriterande om du har relevanta certifieringar inom IT-Säkerhetsområdet, tex CISSP eller CISM

Vi söker dig som tycker om att arbeta i en miljö som har en stor variation av förutsättningar och utmaningar, vilken en kommuns olika verksamheter har. Vi ser att du som söker denna tjänst är noggrann, strukturerad och har en analytisk förmåga med ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Trots ditt detaljfokus har du förmåga att snabbt sätta dig in i en uppgift, lösa den och leverera ett resultat inom utsatt tid. 

Du kommer att arbeta självständigt i din roll vilket ställer krav på din förmåga att starta och driva processer på eget initiativ. Du har goda kunskaper i svenska språket, kan hantera det på ett professionellt och lättförståeligt sätt och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningen är 100 %, tillsvidare, tillträde snarast, individuell lön. Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning. Körkort klass B är ett krav.

Arbete i Åre kommun innebär närhet till aktivt friluftsliv under alla årstider. För information om hur det är att leva och bo i Åre, besök gärna nedanstående websidor http://are.se och https://aresweden.com/

För mer information kontakta
Pernilla Lindberg, Utvecklingschef, 0647-163 30
Johan Pettersson, IT-ansvarig, 070-388 41 19
Fackliga representanter nås via Kundtjänst, 0647-161 00

Välkommen med ansökan via www.hrsupporten.se/are.php
Referens: IT-säkerhetsansvarig

Sista ansökningsdag: 2019-08-15

Mer information om Åre kommun finner du på www.are.se
Anställningen är vakant under förutsättning att ingen övertalighet, behov av omplacering eller företräde finns i kommunen.

Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.