Riksgälden söker IT-Säkerhetsspecialist/logganalytiker

Rekryterare
Riksgälden
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 3 juni 2019
Stängs
den 30 juni 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du arbeta hos en världsledande myndighet i finansmarknadens centrum och bidra till samhällsnyttan? Är du IT-säkerhetsspecialist med inriktning logganalytiker som lockas av utvecklande arbetsuppgifter och teknik i framkant i en viktig samhällsfunktion för Sverige?  

Riksgälden

Riksgälden har ett viktigt uppdrag att säkerställa att statens finanser hanteras effektivt och att det finansiella systemet är stabilt. I vårt uppdrag ingår bland annat att vara statens internbank, förvalta och finansiera statsskulden, ge statliga garantier och lån och hantera statligt stöd till banker och andra kreditinstitut. Vi arbetar med avancerade lösningar och samverkar med många externa aktörer, så som andra finansiella institut. Det ställer krav på en IT miljö som är säker, flexibel och effektiv.

Vår vision är att tillsammans göra Riksgälden till en förebild både i Sverige och internationellt.

Riksgäldens IT-avdelning består av fyra enheter: IT Infrastruktur, IT Service, IT Utveckling, IT Stab och består av totalt cirka 55 medarbetare. Arbetet sker i mindre verksamhets- och enhetsöverskridande team där kunskapsnivån är hög, beslut fattas snabbt och varje individ är viktig.

Här erbjuds en arbetsplats där egna initiativ och idéer uppmuntras med en stark betoning på samarbete inom och mellan teamen. Möjligheten att påverka är stor och kraven på kvalitet genomgående, samtidigt som balansen mellan privatliv och arbetliv alltid är viktig för individens välmående.

Tjänsten

Vi söker erfaren IT-Säkerhetspecialist med inriktning logganalytiker till vår infrastrukturenhet. Du kommer att ansvara för vår centrala logghantering och vidareutveckla och arbeta med nya lösningar inom området. En stor del av tjänsten består i att tillsammans med övriga verksamheter på myndigheten möjliggöra en så bra logglösning som möjligt från samtliga system,. Du är även delaktig i övrigt IT-säkerhetsarbete som sker på enheten.

Ditt uppdrag

Du kommer tillsammans med dina kollegor att ansvara för förvaltningsåtgärder och vidareutveckling av vår IT-plattform med inriktning mot IT-säkerhet, logghantering och analys. Du arbetar med:

 • Framtagning, införande och förvaltning av instruktioner för arbetet med loggning och fånga upp behov/vidareutveckla analysarbetet
 • Skapa automatiserade loggrapporter, jobba med dynamisk analys, med varierade analyskriterier, samt söka olika typer av samband.
 • Planera och genomföra och följa upp säkerhetsåtgärder.
 • Tillsammans med affärsverksamheten fånga upp behov och användning av loggar.
 • Löpande säkerhetsarbete
 • Ansvara för legala krav som påverkar myndigheten inom loggning.
 • Hantera och rapportera avvikelser

Du bidrar med din expertkunskap vid framtagandet och implementering av teknikval samt förvaltningsplaner där vi arbetar tillsammans för att hitta nya tekniska lösningar. En viktig del i din profession är därför att omvärldsbevaka och hålla dig medveten om teknikskiften och nya möjligheter inom såväl IT-säkerhetsområdet som IT i stort.

Du har god förmåga att samarbeta och bidrar positivt i team, men trivs också med att få eget ansvar för problemlösning. Du sporras av utmaningar och har ett kvalitetstänk. Du är nyfiken på teknik och delar gärna idéer och kompetens.

Arbetet sker i huvudsak i våra lokaler i Stockholm. Beredskap och jour kan komma att ingå i uppdraget.

Kompetensprofil och personliga egenskaper

Du ska ha:

 • Eftergymnasial utbildning inom IT eller annan motsvarande kompetens, samt att du har genomfört relevanta kurser och utbildningar inom området.
 • Minst 3 års arbete med logg- och trafikanalys, tekniska säkerhetsfunktioner och nätverksprotokoll samt kunskap om logg och SIEM verktyg inom organisationer med säkerhetskritisk verksamhet.
 • Minst 3 års erfarenhet av muntlig och skriftlig rapportering samt förmågan att tydliggöra och visualisera resultatet av en analys.
 • Goda kunskaper i något programmeringsspråk som t.ex. Windows PowerShell eller Python.

Meriterande:

 • Erfarenhet av brandväggshantering
 • Erfarenhet av switch och övrig nätverkshantering
 • Erfarenhet av lastbalansering
 • Erfarenhet av Linuxdrift

Då allt arbete inom myndigheten sker med beaktan av risk är det viktigt att du har en väl utvecklad säkerhetsmedvetenhet, ett utvecklat kreativt, kritiskt och logiskt tänkande samt en väl utvecklad analytisk förmåga. Riksgälden är en statlig myndighet och det är därför av stor vikt att du har ett etiskt förhållningssätt med en hög etisk och moralisk kompass.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Vilket innebär att du är stresstålig samt respektfull i både relationer och sätt att kommunicera samt att du kan anpassa dig till målgruppens behov. Du arbetar lika bra i team som individuellt och har en god social och kommunikativ förmåga. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Tjänsten är säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap är därför ett krav.


Kontakt

Om du har frågor är du välkommen att ringa Anders Brouzell, enhetschef infrastruktur, 08-613 52 49. 

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning. Arbetspsykologiska tester och arbetsprover eller liknande kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via www.riksgalden.se/jobb senast den 23 juni 2019. Bifoga CV, personligt brev och betyg. Ange referens RG 2019/480

Urvalet av kandidater sker löpande

Om Riksgälden

Riksgälden spelar en viktig roll i samhällsekonomin och på den svenska finansmarknaden. Vi ser till att statens pengar hanteras effektivt.

Riksgälden erbjuder medarbetarna en modern, tillgänglig och utvecklande arbetsplats med ett gott samarbetsklimat. Möjligheten att påverka är stor och kraven på kvalité är höga, samtidigt som vi värnar balansen mellan privatliv och arbetliv. Riksgälden erbjuder friskvård och har en aktiv personalförening. Vi är ca 190 medarbetare och vi finns i moderna lokaler i centrala Stockholm.

Välkommen till oss. Vi behöver fler stjärnor i statens lag!

Liknande jobb

Liknande jobb