Teknisk specialist mobilitetsplattformar - var med och utforma vår fortsatta digitalisering

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 3 juni 2019
Stängs
den 23 juni 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Mobilitet, IT-Arbetsplats, RK IT, Förvaltningsavdelningen
Vill du vara en drivande del i Regeringskansliets arbete med att utveckla och forma morgondagens mobila it-tjänster? Som specialist på mobila it-lösningar har du en bred och strategisk roll i en spännande verksamhet som levererar tjänster till användare som verkar över hela världen och ställer höga krav på tillgänglighet och funktion.

Din arbetsdag. Sveriges morgondag. 
I det långsiktiga arbetet med att forma Regeringskansliets digitala arbetsplats kommer du att ha en central roll. Du arbetar i nära dialog med verksamheten med drift, förvaltning och utveckling av Regeringskansliets mobilitetsplattform, med tillhörande system. Du omvärldsbevakar utvecklingen inom området och säkerställer att vi levererar de verktyg som behövs för att stödja digitalisering och ett mobilt arbetssätt. Vidare jobbar du med framtagande av budgetunderlag och förvaltningsplan, löpande underhåll av IT-system samt dokumentation av system, rutiner och processer.

Du ansvarar för att produkterna inom ansvarsområdet fungerar och möter gällande kontinuitetskrav för störningsfri drift. Vidare ansvarar du för att vår supportorganisation har den information som behövs för att kunna lösa dagliga ärenden samt för att säkerställa att driftsatta system utvecklas och följer leverantörernas produktlivscykel.

Läs mer om vår verksamhet på www.regeringen.se.

Din bakgrund
Vi söker dig med högskole- eller universitetsutbildning inom för tjänsten relevant område eller annan lämplig utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer vara relevant för befattningen. För att lyckas i rollen krävs minst fem års yrkeserfarenhet inom drift, förvaltning och utveckling av it-system på operativ teknisk nivå, företrädesvis inom områdena EMM/MDM, PKI och terminalserverteknik. Har du erfarenhet av att jobba i en större organisation med globalt spridd it-miljö, leverantörskontakter samt licens- och leverantörsavtal är det meriterande.  

Tjänsten kräver god kunskap om Windows Server 2012-2019, Active Directory, Powershell-scripting (automatiseríng via skript) samt allmän kunskap om kända nätverkstopologier och nätverkssäkerhetslösningar. Det är meriterande om du har praktisk kunskap om en eller flera EMM/MDM-lösningar samt integrering av mobila lösningar i befintlig it-infrastruktur. Det är vidare meriterande om du har praktisk kunskap om PKI samt kunskap om tekniska lösningar för identitets- och åtkomsthantering och Citrix XenApp.

Dina egenskaper
Vi söker dig som är lösningsorienterad, har ett pragmatiskt och resultatinriktat förhållningssätt, är ansvarstagande samt aktivt utvecklar din egen kompetens. Du har förmåga att effektivt kunna genomföra gemensamma uppgifter tillsammans med kollegor och kan obehindrat förflytta dig från att se detaljer till helhetsperspektiv. Tjänsten kräver att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Övrigt
Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om befattningen, kontakta sektionschef Georg Papp på telefon 08-405 30 62 eller personalhandläggare Magnus Karlsson på telefon 08-405 53 66. Fackliga representanter nås via Regeringskansliets växel 08-405 10 00; SACO (Jesper Svarén), Seko (Erik Wilhelmsson) samt ST. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. 

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 23:e juni 2019

 

Regeringskansliets uppdrag är att stödja regeringen i dess arbete med att styra Sverige och förverkliga sin politik. Här arbetar 4 700 personer, varav 600 utomlands. Förvaltningsavdelningen ansvarar för myndighetsövergripande frågor som förändrings- och förnyelsearbete, ekonomi, arbetsgivarfrågor, kompetensförsörjning, kommunikation, säkerhet, it, bibliotek, arkiv och registratur samt för den gemensamma servicen i Regeringskansliet.

Liknande jobb

Liknande jobb