Scania

Utvecklingsingenjör inom emissionsteknik till Scanias Motorlaboratorium

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 3 juni 2019
Stängs
den 21 juni 2019
Ref:
20191453
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Tycker du att det är viktigt med en ren luft? Tycker du att det är spännande med mättekniken som används för att hitta föroreningar i luft? Gillar du att utmana gamla invanda arbetssätt och att genomföra förändringar?

Gruppen Emissions Technology, som ansvarar för emissionsmätning i Scanias motorlaboratorium, inom Powertrain Testing, söker en engagerad och entusiastisk medarbetare.

Dina Arbetsuppgifter
Provbehovet från motorutveckling ändras ständigt, därmed ändras också behovet av förändring i våra provceller. Då en av våra duktiga medarbetare slutar så behöver vi förstärka inom området partikelmätning. En bred teknisk kompetens hjälper dig att få en helhetsbild över hur komplexa system som finns på motorlaboratoriet fungerar.

Dina arbetsuppgifter kommer att variera men en viktig del kommer vara att förbättra våra rutiner och hantering av mätinstrumenten vid mätning av t.ex. olika stora partiklar i avgaserna från våra förbränningsmotorer, i framtiden från förnybara bränslen, från lastbilens bromsar eller däck. Det betyder att partikelmätning kommer vara ett viktigt inslag i fordons utveckling även i en framtid med el/hybrid fordon.
Exempelvis kan du när du kommit in mer i tjänsten börja en månad med att hjälpa serviceingenjören med ett svårlöst problem hur ett instrument ska kalibreras för att uppfylla de lagkravsstyrda rutinerna eller för att förbättra precisionen i dess mätningar. Du går igenom de uppmätta värdena från ett motorprov där mätinstrumentet använts för att kontrollera funktionen, för att så småningom ihop med instrumentleverantören och ibland motorutvecklare ta fram en rutin för hur detta kan genomföras.

En dag kan börja med att en provnings ingenjör hör av sig angående ett annorlunda mätresultat. Då kan du tillsammans med provningsingenjör och motorutvecklare utreda huruvida det är ett problem med något mätinstrument eller om detta är en egenskap från motorn eller avgasefterbehandlingen. Det gäller att gilla avvikelser och anta utmaningen att lösa och försöka med förbättringar för att förhindra dessa i framtiden.

Allt går inte att utföra perfekt med begränsad tid, därför är det viktigt att kunna avgöra vad som är viktigt och vad som kräver precision. Ibland räcker det med att förstå vilken tiopotens något är på och i andra fall krävs en precision på tiondelars procent. Att förstå när noggrannhet är viktigt och att förklara för dina kollegor kommer att vara av stor vikt för denna tjänst.

Din profil
Dina uppgifter kommer vara av varierande teknisk natur och bestå av både analytiskt och praktiskt arbete. Du har en pragmatisk syn på teknik och förstår att allt här i världen inte kan vara perfekt. Vi tror att du är högskoleingenjör eller gymnasieingenjör som har fått liknande kompetens genom tidigare arbete med t.ex. kalibrering av instrument och att du känner dig bekväm inom många klassiska ingenjörsämnen.

Vi söker en positiv, social, problemlösande ingenjör som gillar att jobba i en omväxlande miljö. Din breda tekniska kompetens gör att du lätt förstår hur olika delar kan påverka tekniska system.

Du behöver också ha förståelse för uttrycken flödes- och temperaturmätning/reglering, ellära samt goda kemiska kunskaper.

Eftersom effektiv kommunikation är viktigt är flytande svenska och engelska i tal och skrift ett krav. Du har lätt att samarbeta med andra och är som person driven, flexibel och initiativrik.

Vi erbjuder
På Scania tror vi på att utveckla våra anställda, både inom nuvarande tjänst och mot nya utmaningar inom företaget framöver. Utöver detta erbjuds andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Ytterligare information
För ytterligare information kontakta Nina Johansson, gruppchef NLDE, tel 08-553 81573

Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Urval kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb