Servertekniker- bidra med din kompetens i en global It-miljö

Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 4 juni 2019
Stängs
den 5 augusti 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Lockas du av att jobba med it-leveranser inom området datacenter, nätverk och it-säkerhet i en komplex och geografiskt spridd it-miljö i den organisation som stöttar regeringen i dess uppgift att styra riket och förverkliga sin politik? Vill du vara med i arbetet med att säkerställa att vår it-miljö på Regeringskansliet och Sveriges ambassader och konsulat runt om i världen har nätverk och datacenter med en hög tillgänglighet och hög säkerhet? Vi söker nu servertekniker som har erfarenhet av datacenter (server, lagring, backup).

Datacenter och nätinfrastruktur består av 24 kompetenta kollegor som både är generalister och specialister inom datacenter, globala nätverk och nätsäkerhet. Gruppens leveranser inom datacenter och nätinfrastruktur är global, komplex och omfattande med hög förändringstakt. Leveranserna har krav på hög it-säkerhet med tydlig spårbarhet. Samtidigt ökar fokus på digitaliering och långsiktig och strategisk utveckling där behov och nytta vägs in vilket kräver ökad fokus på kostnadseffektiva datacenter lösning med hög kapacitet.

Din arbetsdag. Sveriges morgondag. 
Du kommer tillsammans med kollegorna på Datacenter och nätinfrastruktur jobba med drift, förvaltning, underhåll och systemadministration på Windowsservrar och Linux-servrar, serverhårdvara, lagringssystem, övervaknings- och backupsystem samt virtualiseringsplattform. Arbetsuppgifterna innebär i huvudsak att arbeta med drift, förvaltning, underhåll och vidareutveckling av vår Windows-serverplattform samt övervakningssystem, System Center Operation Manager, SCOM. Detta innebär bland annat uppgraderingar samt patchhantering. Du ska även planera och genomföra förbättrande åtgärder och utveckling inom området. Vidare kommer du att arbeta med löpande förvaltning av plattform och system. Detta innebär bland annat att ta fram beslutsunderlag för investeringar, viss statistik och information, förslag på förbättring och utveckling. Du håller dig uppdaterad på produkterna genom omvärldsbevakning som oftast sker genom kontakt och deltagande på leverantörsmöten. Du dokumenterar lösningar och tar fram nya rutiner. Dessutom kommer du att tillsammans med andra arbeta med drift och förvaltning av vår hårdvara samt WMvare-plattform. Du kommer också att vissa veckor arbeta i driftledningscentral samt ha beredskap utanför kontorstid. Du kommer att ta emot och åtgärda larm och ärenden som inkommer till gruppen. Införande av nya system sker ofta i projektform där du kan komma att delta som teknisk rådgivare. Du kommer att ha såväl interna som externa kontakter. 
Läs mer om Regeringskansliets verksamhet på www.regeringen.se.

Din bakgrund
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning eller annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som vi bedömer som relevant. Vidare har du flera års dokumenterad erfarenhet av Windows Server samt System Center Operation Manager, SCOM. Det är meriterande om du har en relevant utbildning/certifiering inom datacenter, server, lagring och backup, erfarenhet av HP:s Intelplattformar, VMware, lagrings och backup/restore lösningar samt medverkat vid och kravställt vid upphandlingar inom it-området och arbetat i projektform. Vidare ser vi postivt på om du har kunskap om ITIL.

Dina egenskaper
Arbetsuppgifterna ställer krav på att du arbetar strukturerat, är drivande och har en god analytisk förmåga, säkerhetstänkande samt är självgående. Du behöver vara drivande med en vilja till egen utveckling med en väl utvecklad samarbetsförmåga där du är relationsskapande och kommunikativ. Du tar egna initativ och är självgående. Svenska och engelska i tal och skrift.

Övrigt
Anställningen inleds med sex månaders provanställning. Tillträde snarast. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. 

Är du intresserad?
Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder, kontakta chefen för datacenter och nätinfrastruktur Magnus Stålhammar på 08-405 58 34. Du är också välkommen att kontakta personalhandläggare Emelie Hasselblad på 08-405 16 16. Fackliga representanter nås via Regeringskansliets växel 08-405 10 00; Saco (Jesper Svarén), Seko (Erik Wilhelmsson) och ST. Du når dem via Regeringskansliets växel, 08-405 10 00. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 10 juni 2019.

Liknande jobb

Liknande jobb