Supporttekniker servicecenter-it

Rekryterare
Sveriges Riksdag
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 7 juni 2019
Stängs
den 23 juni 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Önskar du ett utvecklande och varierande arbete i en modern it-miljö?

Riksdagsförvaltningens it-avdelning söker nu två supporttekniker med teamkänsla till servicecenter-it.

Dina arbetsuppgifter

Uppdraget går ut på att vara it-avdelningens supportkontakt gentemot användarna.

Som supporttekniker på servicecenter-it möter du våra användare via besök, telefon eller digitalt. Du registrerar och kategoriserar ärenden samt hjälper till att lösa våra användares beställningar, svara på frågor och incidenter inom alla it-områden.

I dina arbetsuppgifter ingår också att på ett pedagogiskt sätt handleda och ge viss teknisk support till våra användare i den hård- och mjukvara som tillhandahålls av Riksdagsförvaltningen. Inom uppdraget administreras även konton och abonnemang.

I rollen marknadsför du it-avdelningen, är delaktig i arbetet med att utveckla rutiner och arbetssätt, implementerar gemensamma processer samt deltar vid introduktionen av nya medarbetare och konsulter. Du verkar för att en högre andel ärenden ska bli lösta.

Kvälls- och helgtjänstgöring kan förekomma.

Dina kvalifikationer

Vi ser att du har genomförd gymnasieutbildning, god teknisk kompetens och flerårig erfarenhet av support-/servicedesk-verksamhet inom det it-tekniska området.

Du kan kommunicera om teknik och lösningar på ett pedagogiskt sätt och är van att diskutera funktionalitet med användare och kollegor. Du har också tillräckligt god teknisk kompetens och erfarenhet för att förstå användarnas behov.

Du är väl förtrogen med Microsoft- och Apple-miljöer samt har arbetat med support via fjärrstyrning och katalogtjänster (Active Directory). Du har kunskap om datorer och deras kringutrustning.

Vi ser gärna att du har kunskap om och erfarenhet av arbete enligt ITIL.

Mycket stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Som person har du en god servicekänsla, du är resultatinriktad och en driven lagspelare som gärna delar med dig av dina kunskaper till omgivningen. Du behöver ha lätt för att prioritera och kunna hantera flera arbetsuppgifter parallellt.

I din roll bidrar du aktivt till sektionens fortsatta utveckling. Du har förmåga att skapa och bidra till gott samarbetsklimat där kollegor kan växa och utvecklas. Ditt arbetssätt kännetecknas av lyhördhet, prestigelöshet och öppenhet.

Arbetet kräver att du har en mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga samt att du tar ansvar, är social, analytisk, strukturerad och flexibel och uttrycker dig obehindrat på svenska i tal och skrift.

Svenskt medborgarskap krävs, eftersom anställningen är placerad i säkerhetsklass.

Vi erbjuder dig

Ett spännande och omväxlande arbete på en modern it-avdelning med hög kompetens och roliga utmaningar. Parallellt med våra leveranser arbetar vi för att utveckla oss själva och vårt arbetssätt och där kan ditt engagemang göra skillnad.

It-avdelningen består av ca 120 medarbetare med uppdraget att tillhandahålla system och tjänster som stöder den parlamentariska processen och dialogen med medborgarna. Avdelningen är fördelad på tre enheter. Den aktuella rollen är placerad på enheten it-verksamhetsstöd, med ett tjugotal medarbetare.

Riksdagsförvaltningens it-avdelning är en central del av det stöd som ges till kammaren, till riksdagens ledamöter och till den övriga myndighetsförvaltningen. It- avdelningens stöd är också ett viktigt inslag för kommunikationen med allmänheten.

Anställningen är en tillsvidareanställning med inledande provanställning.

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid

Kontakta oss 

  • Fia Michelsson, sektionschef, 08-786 51 65
  • Lars Eriksson, Saco, 08-786 40 00
  • Ann-Charlotte Eklund, ST, 08-786 40 00
  • Francesco André, Seko, 08-786 40 00

Liknande jobb

Liknande jobb