Naturvårdsverket söker säkerhetsansvarig med fokus på informationssäkerhet

Plats
Stockholm alternativt Östersund
Annonserat
den 7 juni 2019
Stängs
den 9 augusti 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker en säkerhetsansvarig som tillsammans med medarbetare på flertalet enheter vill samordna, utveckla och genomföra arbetet med vår fysiska, digitala och informationssäkerhet! Är du den vi söker?

Du kommer att placeras på vår administrativa avdelning, som har till uppdrag dels att säkerställa en effektiv administration där det ska vara lätt att göra rätt för myndighetens medarbetare, dels att optimera arbetssätt och verktyg. Därutöver tillhandahåller avdelningen en god fysisk och digital säkerhet, där du kommer att vara en nyckelperson. Avdelningen arbetar för hög effekt av de resurser myndigheten förfogar över genom bra affärer och hushållning med statens resurser. Den administrativa avdelningen är relativt nybildad och i nuläget består avdelningen av fem enheter och totalt ca 90 medarbetare. Du kommer att rapportera direkt till avdelningschefen.

Vi är en arbetsplats som erbjuder dig samarbetsinriktade kollegor och ett närvarande ledarskap där vi samlas kring vårt uppdrag som syftar till att förbättra miljön för nuvarande och kommande generationer.

Dina arbetsuppgifter

Som säkerhetsansvarig kommer du arbeta både strategiskt och operativt med att samordna, driva och utveckla säkerhets- och krishanteringsarbetet på Naturvårdsverket. Du kommer att säkerställa att myndigheten planerar, genomför och följer upp de säkerhetsrelaterade uppgifter som åligger myndigheten.

För att hålla myndigheten uppdaterad inom säkerhetsarbetet innebär tjänsten en kontinuerlig omvärldsbevakning. Du kommer även att utbilda medarbetare på Naturvårdsverket i relevanta säkerhetsfrågor.

Du kommer att samarbeta med de funktioner som idag hanterar säkerhetsfrågorna framförallt inom IT, informationshantering och lokalfrågor.

Vidare kommer du vara myndighetens ansikte när det gäller säkerhets- och krishanteringsfrågor, där en viktig uppgift är att på ett pedagogiskt och prestigelöst sätt medvetande- och synliggöra dessa frågor.

Din kompetens

Vi söker dig som har en akademisk utbildning gärna med inriktning mot säkerhet, risk och krishantering eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Du ska ha flerårig erfarenhet inom området säkerhets- och krishanteringsarbete, där du både på strategisk nivå samordnat säkerhetsarbetet, och utfört operativa säkerhetsoptimerande insatser i verksamheten. Du bör också ha erfarenhet av att arbeta med riskarbete såsom risk- och sårbarhetsanalyser, problemidentifiering, och problemlösning.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper där vi ser att du har god samarbetsförmåga på alla nivåer, då samarbete och samordning kommer utgöra en stor del av dina arbetsuppgifter. Då du är ansvarig för samordning av säkerheten krävs att du är självständig och kan driva ditt eget arbete framåt. För att trivas med arbetet behöver du vara noggrann, strukturerad och ansvarstagande. Det är också bra om du har förmåga att kunna kommunicera säkerhetsområdet på ett lättförståeligt sätt och att du kan anpassa ditt budskap efter olika målgrupper.

Det är meriterande om du har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med både informationssäkerhet, fysisk och digital säkerhet.

Om anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid, men vi kan eventuellt tillgodose önskemål om lägre sysselsättningsgrad. Anställningens placering är Stockholm alternativt Östersund. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Vi tillämpar sex månaders provanställning. Självklart delar du vår värdegrund – att du i ditt arbete är lyhörd, professionell och offensiv.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 9 augusti.

Kontakt

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta följande personer via växeln, tel.nr. 010-698 10 00.

Håkan Svaleryd, chef administrativa avdelningen (är ej anträffbar från 6:e juli t o m 4:e augusti).

Elisabeth Gärdin, facklig representant, ST

Ulla Jennische, facklig representant, Saco

Om Naturvårdsverket

Naturvårdsverket har en central roll i miljöarbetet och arbetar pådrivande, stödjande och samlande vid genomförandet av miljöpolitiken. Vi ansvarar för frågor som handlar om klimat och luft, mark, biologisk mångfald, förorenade områden, kretslopp och avfall, miljöövervakning samt miljöforskning. Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss se www.naturvardsverket.se/Om-Naturvardsverket/Jobba-hos-oss

Naturvårdsverket eftersträvar en arbetsplats präglad av jämställdhet och mångfald. Vi ser att medarbetare med olika bakgrund och erfarenheter är en viktig förutsättning för detta.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Liknande jobb

Liknande jobb