Scania

Certifieringskoordinator till motorprovcellerna inom Scanias Motorlaboratorium

6 dagar kvar

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 7 juni 2019
Stängs
den 24 juni 2019
Ref:
20192414
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Tycker du att det är spännande att jobba mot en deadline? Gillar du att samarbeta med många olika människor och att vara navet i en process? Vill du utmana gamla invanda arbetssätt och genomföra förändringar?

Gruppen Emissions Technology, som ansvarar för avgasemissionsmätning och koordinering vid certifiering i Scanias motorlaboratorium, inom Powertrain Testing, söker en engagerad och entusiastisk medarbetare.

Dina Arbetsuppgifter
Provbehov och lagkrav ändras över tid, därmed också behovet av förändring i våra provceller. Då en av våra duktiga medarbetare slutar så behöver vi förstärka inom området certifieringskoordinering.

Dina arbetsuppgifter kommer att vara att koordinera och samordna de olika avdelningarna, funktionerna och grupperna som är delaktiga vid certifiering av Scanias motorer.
Exempelvis får du, när en motor är klar och ska certifieras, indikation från utvecklingsavdelningen. Du samordnar de resurser som ska vara delaktiga för att tillsammans verifiera vilket lagkrav som ska tillämpas och därmed vilka förberedelser som måste göras. Du taktar förberedelserna mot det bestämda certifieringstillfället. Vid eventuella avvikelser stöttar du med resurser. Under själva certifieringen jobbar du nära provcellsingenjören för att vara en länk mellan denne, certifieringsavdelningen och utvecklingsgrupperna.
Du kommer att ansvara för:
  • Förberedelser inför motorcertifiering i provcell
  • Vid COP-provning på R&D, planering, stöd och kontakt med produktionsavdelningen och verkstaden
  • Stöd till Scanias provande verksamhet i Brasilien inför certifieringsaktivitete
  • Utbilda provcellsingenjörer i motorcertifierings- och COP-förfarandet (Conformity of production)

Du kommer att vara spindeln i nätet vid hela motorcertifieringsprocessen.

Då tiden ibland kan vara begränsad vid planering och utförande av certifiering är det viktigt att kunna förstå och agera snabbt. Noggrannhet och precision är av största vikt för verksamheten.

Din profil
Dina uppgifter kommer vara av varierande natur och du ska tycka om att ha ett stort kontaktnät och att jobba tvärfunktionellt

Vi tror att du är högskoleingenjör eller gymnasieingenjör som har fått liknande kompetens genom tidigare arbete. Förståelse för förbränningsmotorn, emissionsmätsystem eller kring provningsprocessen är meriterande.

Vi söker en positiv, social och problemlösande ingenjör som gillar att jobba i en omväxlande miljö. Din breda sociala kompetens gör att du kan samarbeta med många olika människor.

Eftersom effektiv kommunikation är viktigt är flytande svenska och engelska i tal och skrift ett krav. Du har lätt att samarbeta med andra och är som person driven, flexibel och initiativrik.

Vi erbjuder
På Scania tror vi på att utveckla våra anställda, både inom nuvarande tjänst och mot nya utmaningar inom företaget framöver. Utöver detta erbjuds andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Ytterligare information
För ytterligare information kontakta Nina Johansson, gruppchef NLDE, tel 08-553 81573 eller Christine Andersson (innehar tjänsten idag) 08-553 85652

Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Urval kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb