Riksgälden söker en Integrationsutvecklare

Rekryterare
Riksgälden
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 11 juni 2019
Stängs
den 4 juli 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du arbeta hos en världsledande myndighet i finansmarknadens centrum och bidra till samhällsnyttan?

Har du erfarenhet av integrationsutveckling och behärskar utvecklingsspråk och teknologier som Biztalk, .NET och C# ?

Då är du den vi söker!

Riksgälden

Riksgälden har ett viktigt uppdrag att säkerställa att statens finanser hanteras effektivt och att det finansiella systemet är stabilt. I vårt uppdrag ingår bland annat att vara statens internbank, förvalta och finansiera statsskulden, ge statliga garantier och lån och hantera statligt stöd till banker och kreditinstitut. Vi arbetar med avancerade lösningar och samverkar med många externa aktörer, så som andra finansiella institut. Det ställer krav på en IT miljö som är säker, flexibel och effektiv.

Vår vision är att tillsammans göra Riksgälden till en förebild både i Sverige och internationellt. 

Riksgäldens IT-avdelning består av fyra enheter varav IT-utveckling är en. På IT-utveckling arbetar vi med .NET, Data Warehouse/BI och integrations-tjänster.

Tjänsten

Rollen är perfekt för dig som vill jobba bredare inom Microsoft-plattformen. Det primära är uppdrag inom Biztalk, men du kommer även att få möjlighet att utveckla och förvalta Riksgäldens .NET applikationer. 

Arbetet som integrationsutvecklare innebär bland annat:  

 • Utveckla och förvalta Biztalk-integrationer i nära samarbete med verksamheten, arkitekter, utvecklare och tekniker.
 • Med din kompetens inom .NET och tjänstebaserade integrationslösningar även kunna ingå i utvecklingsrelaterade uppdrag.
 • Tillsammans med övriga utvecklare ansvara för dokumentation, strategier och instruktioner inom integrationsområdet.   
 • Omvärldsbevakning.

Erfarenhet, utbildning och person

Vi söker dig som har minst två års erfarenhet av integrationsbaserad design och utveckling samt tjänsteorienterad arkitektur.  Du har också minst två års erfarenhet av utveckling inom .NET. Du har ett genuint intresse för teknik och viljan att bredda dina kunskaper. Du har efter-gymnasial utbildning inom IT, eller annan motsvarande kompetens och har genomfört relevanta kurser och utbildningar inom området

Krav på teknisk kompetens;

 • Biztalk 2010 eller senare
 • C#
 • .NET Framework
 • Visual studio

Meriterande;

 • Powershell
 • SQL-server
 • Kerberos
 • IIS
 • .NET Standard 2.0
 • WCF, REST, Web API
 • TFS
 • Akademisk utbildning som systemvetare, högskole- eller civilingenjör eller motsvarande erfarenhet.

Som person är du positiv, ansvarsfull och engagerad och trivs med att arbeta tillsammans i ett team. Att dela med sig av kompetens är en självklar del i vardagen liksom att förankra och diskutera olika lösningsförslag.

För att lyckas i denna roll krävs att du har en förmåga att se helhetslösningar bortom tekniska detaljer samt att vara flexibel. Du har god förmåga att lyssna, är noggrann och har lätt för att kommunicera i både tal och skrift.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.  

Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Då allt arbete inom myndigheten sker med beaktan av risk är det viktigt att du är säkerhetsmedveten och själv har integritet.

Riksgälden är en statlig myndighet och det är därför av stor vikt att du har ett etiskt förhållningssätt med en hög etisk och moralisk kompass.

Som anställd vid Riksgälden kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov. Svenskt medborgarskap är ett villkor där anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i Säkerhetsskyddslagen.

Kontakt

Vid frågor eller mer information vänligen kontakta Carin Rieger enhetschef IT Utveckling. Telefon 08-613 5214 eller e-post carin.rieger@riksgalden.se.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via www.riksgalden.se/jobb senast den 1 juli.  Ange referens 2019/495.

Urvalet av kandidater sker löpande.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Arbetsprover kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

Relevanta sökord för sökordsoptimering: 

BizTalk, .NET, integrationsutvecklare, applikationsutvecklare

Riksgälden spelar en viktig roll i samhällsekonomin och på den svenska finansmarknaden. Vi ser till att statens pengar hanteras effektivt.

Riksgälden erbjuder medarbetarna en modern, tillgänglig och utvecklande arbetsplats med ett gott samarbetsklimat. Möjligheten att påverka är stor och kraven på kvalité är höga, samtidigt som vi värnar balansen mellan privatliv och arbetliv. Riksgälden erbjuder friskvård och har en aktiv personalförening. Vi är ca 190 medarbetare och vi finns i moderna lokaler i centrala Stockholm.

Välkommen till oss. Vi behöver fler stjärnor i statens lag!

Liknande jobb

Liknande jobb