Scania

Utvecklingsingenjör med lysande ledaregenskaper i kreativ miljö

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 11 juni 2019
Stängs
den 2 juli 2019
Ref:
20182682
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Enheten Visibility Components behöver växa nu när vi med stormsteg kliver in i den autonoma transportmiljön!

Vill du vara med och skapa en lysande framtid inom Scanias fordonsflotta? Vara den tekniska spindeln i nätet, som ena stunden specar nästa generations belysning i ett tvärfunktionellt team, och i nästa utvärderar prototyper på en provbana någonstans i världen?
Då vill vi lära känna dig lite bättre.

Scania är ett prestigemärke inom transportsegmentet. Våra kunder är mer än nöjda. Det visar både våra undersökningar och de positiva betygen i press och branschtidningar. Interiör och exteriör belysning är alltid i fokus! Det är vi mycket stolta över!

Ännu mer stolta är vi över våra medarbetare som gör detta möjligt.

OM TJÄNSTEN

Som utvecklingsingenjör hos oss jobbar du både självständigt och i ett team av medarbetare som sätts samman inför varje nyutveckling eller förändring av en produkt. Dessutom agerar du ledare för utvecklingsaktiviteter inom de områden där dina produkter blir påverkade. Självklart arbetar vi i en Agil miljö där ditt bidrag är avgörande för vår fortsatta framgång.

Några av de viktigaste målen och uppgifterna för den här rollen är därför:

  • Samarbete i team där du kan vara både expert och ledare för flera discipliner som samverkar med både leverantörer och interna kunder.
  • Planera utvecklingsaktiviteter från ax till limpa. Eller från A till Ö. Oavsett vad du vill kalla det, innebär det här att du sätter strukturen, budgeten, tidplanen - ja, allt det där som du vet att en projektledare skulle ta hand om.
  • Följa upp, korrigera, ta möten med det tvärfunktionella teamet, söka nya kontakter, skapa nätverk, planera möten med leverantörer, ibland även panikmöten med leverantören som inte levererar…..det handlar om att ro i land det som behöver ros i land...
  • Montera en prototyplampa själv om det behövs innan turen ut på provbanan eller innan tester i labbet.
  • Att analysera, utvärdera och bedöma allt från prototyper till färdiga belysningskomponenter är del av vardagen.
  • Därtill behöver vi din hjälp att kontinuerligt identifiera förbättringar i både arbetsmetoder och produkter.


OM DIG

Det här är lite av en drömroll för dig. Att få vara ytterst ansvarig för en leverans får ditt hjärta att ticka lite extra - du kan och vill göra skillnaden tillsammans med ditt team. Vi ser att det är en stor fördel att du tidigare har arbetat med elektronik eller har en mekatronikbakgrund. Är du på väg att ta ut relevant examen och vill jobba med belysningskomponenter så är du självklart mycket välkommen.

Ett större projekt ser vi omfattar minst 5 projektmedlemmar och en miljonbudget. Struktur är ditt mantra. Du är van vid och uppskattar både att lösa tekniska problem men även att planera, följa upp och korrigera där det så behövs. Erfarenhet av fordonsindustrin eller en stor nyfikenhet på hur autonoma fordon kommer att förändra morgondagens transporter är förstås en klar fördel samt att du talar flytande svenska.

Urval och anställning kan ske innan ansökningsperiodens slut så vänta inte! Sök redan idag! Vid frågor är du välkommen att kontakta gruppchef Boo Shin 08-553 716 89

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb