Scania

Skicklig testutvecklare till drivlinestyrsystem

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 11 juni 2019
Stängs
den 29 juni 2019
Ref:
20192358
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Ta chansen att vara med och kvalitetssäkra mjukvaran av framtidens drivlinesystem!

Är du en Testutvecklare som tycker att det är viktigt med miljövänliga, säkra och hållbara transporter?

Det är det vi arbetar för varje dag. Därför vill vi växa med dig som är redo för nya utmaningar och vill vara med och utveckla en testorganisation som jobbar i nära samarbete med funktionsutveckling och med en allt mer global produkt. Som testutvecklare får du en bred kunskap om motorns och efterbehandlingens styrsystem och får en bra överblick över hur funktioner hänger ihop i mjukvaran.

Jobbet är omväxlande och kräver god samarbetsförmåga inom hela utvecklingskedjan då all mjukvara för drivlinan utvecklas in-house hos Scania. De kontaktnät du bygger kommer att ge dig goda utvecklingsmöjligheter inom hela organisationen.

Vi värderar kreativitet, problemlösning och kritiskt tänkande högt och gruppen kännetecknas av en vilja av att ständigt bli bättre. Vi värnar också om en trevlig arbetsmiljö och en bra balans mellan jobb och privatliv.

Som testutvecklare inom styrsystem ingår du även i ett team hos mjukvaruutvecklarna för att få närhet till funktionsutvecklingen och möjlighet till snabb feedback från testningen.

Utvecklingsmöjligheterna inom gruppen är stora. Beroende på ditt intresse finns utrymme för att bli expert inom teknikområdet testutveckling eller ta ansvar för en kompetensgrupp och vara ansvarig för planering och leveranser inom kompetensgruppen.

Vi söker just nu dig som brinner extra mycket för att testutveckla och vara med och kvalitetssäkra nya funktioner i motorns och efterbehandlingens styrsystem. Inom detta teknikområde finns det gott om intellektuella utmaningar för dig som drivs av att metodiskt arbeta med problemlösning och metodförbättring.

Dina Arbetsuppgifter

Med hjälp av funktionella beskrivningar och funktionskrav analyserar du ny funktionalitet i motor och efterbehandlingsstyrenheterna. Du använder moderna och välkända testtekniker för att utveckla systemtester för ny funktionalitet utifrån ett riskbaserat synsätt för att säkerställa att vi har den bästa produkten på marknaden.

Vi använder oss av olika testmiljöer så som SIL, HIL samt fordon och du provar nya metoder och idéer för att ständigt hitta bättre sätt att verifiera framtidens produkter.

Din profil

Du är en metodisk och nyfiken civilingenjör inom Maskin, Elektroteknik, Data eller liknande. Erfarenhet och intresse av fordon, programvaruutveckling, systemtest eller motorutveckling är meriterande.

Som person sporras du av tekniska utmaningar. Du har en förmåga att snabbt sätta dig in i avancerade problemställningar med en vilja att hitta kreativa lösningar tillsammans med dina kollegor. Du kan programmera, har körkort för bil samt behärskar engelska i tal och skrift, svenska är meriterande.

För mer information kontakta

Erik Sunnegårdh, Head of System Test SW Base Engine, NCVB
erik.sunnegardh@scania.com , 08-553 89668

Elisabet Larsson Landström, Head of System Test SW Platform, Diagnose & Aftertreatment, NCVP
elisabet.larsson.landstrom@scania.com, 08-553 85285

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb