Lösningsarkitekt till huvudkontoret i Stockholm

Rekryterare
Sveaskog
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 12 juni 2019
Stängs
den 26 juni 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du jobba med något som är viktigt på riktigt? Hos oss blir du en del av något större. Eftersom vi brukar skogen på uppdrag av staten, spänner våra arbetsuppgifter från ditt blåbärsställe till hela Sveriges tillväxt. Som lösningsarkitekt blir du en del i vår kedja som får skogen och Sverige att växa.

Eftersom vi brukar skogen på uppdrag av staten tar vi hand om skogen så att den kan fortsätta fylla en viktig funktion i dag och i framtiden. För att lyckas behöver vi jobba med drivna och kompetenta människor som är redo att ta ett större ansvar – och som vill vara med oss och visa vägen till ett hållbart samhälle. 

Dina ansvarsområden och arbetsuppgifter

Som lösningsarkitekt hos oss på Sveaskog arbetar du nära den skogliga verksamheten med att finna bäst lämpade verktyg inom områden som t.ex. planering, produktion, logistik, naturvård och friluftsliv. Sveaskogs IT är uppdelad i två portföljer som innehåller både verksamhet och dess IT. Kärnportföljen består av vår skogliga verksamhet medan basportföljen innehåller vår administrativa verksamhet samt infrastruktur. Det finns en lösningsarkitekt per portfölj. Tillsammans säkerställer ni gemensamma frågor som rör båda portföljerna av både praktisk och strategisk karaktär (integrationer, notation, dokumentationsambition, målarkitektur etc.).

Huvuddelen av jobbet ligger i kärnportföljen. Alla affärskritiska system är egenutvecklade system, ofta med stora kartkomponenter (GIS). Sveaskog har ingen egen utveckling utan arbetar i nära samarbete med leverantörer som genom åren tagit fram och förvaltar systemen.

Som kärnportföljens lösningsarkitekt äger du den totala bilden av hur allt hänger ihop. Det är hos dig leverantörernas systemarkitekter alltid kan se den totala bilden och få guidning i sitt dagliga värv. Mycket finns dokumenterat i Sparx EA som är ett viktigt verktyg för dig att bygga vidare på.

Du sitter inte passivt och väntar på att någon annan sätter ramarna, strategierna eller gör valen. Det gör vi tillsammans. Ett typiskt sådant område är den digitala transformationen som i vår bransch primärt handlar om AI, IoT och Trådlös kommunikation. Vi behöver en person som gillar området, ser potentialen och verkar tillsammans med utvalda leverantörers olika experter för värdeskapande lösningar för Sveaskog.

Din bakgrund och drivkraft

Du har praktisk erfarenhet av

  • utveckling inom/m.h.a. Microsoft-portföljen
  • lösningar i molnet, gärna kombinationen on-premise och molnet
  • lösningar med GIS, gärna i ”webb”
  • agil utvecklingsmetodik, continuous integration/deployment, Dev-ops
  • att ha inläst och deltagit i utvärdering och realisering av AI och IoT

Som person är du är driven och proaktiv samt har en förmåga att kunna prata med verksamheten för att förstå dess behov. Du har goda ledaregenskaper och kan sätta upp tydliga mål och nå samsyn.

Välkommen med din ansökan!

Sök tjänsten via vår hemsida Sveaskog.se senast den 26 juni.

Sveaskog eftersträvar mångfald och en jämn könsfördelning inom alla yrken i företaget.

Fackliga kontaktpersoner är för Ledarna Thomas Esbjörnsson, tel 010-544 99 75, för Akademikerföreningen Sara Östh, tel 010-544 97 11 och för Unionen Stig Sjöberg 08-655 90 58.

Har du frågor? Kontakta chef projekt och förvaltning, Johan Bergström, på tel 08-655 94 24 alternativt johan.bergstrom@sveaskog.se

Liknande jobb

Liknande jobb