Testledare till huvudkontoret i Stockholm

Rekryterare
Sveaskog
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 12 juni 2019
Stängs
den 26 juni 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du jobba med något som är viktigt på riktigt? Hos oss blir du en del av något större. Eftersom vi brukar skogen på uppdrag av staten, spänner våra arbetsuppgifter från ditt blåbärsställe till hela Sveriges tillväxt. Som testledare blir du en del i vår kedja som får skogen och Sverige att växa.

Eftersom vi brukar skogen på uppdrag av staten tar vi hand om skogen så att den kan fortsätta fylla en viktig funktion i dag och i framtiden. För att lyckas behöver vi jobba med drivna och kompetenta människor som är redo att ta ett större ansvar – och som vill vara med oss och visa vägen till ett hållbart samhälle. 

Dina ansvarsområden och arbetsuppgifter

Som testledare hos oss på Sveaskog arbetar du nära den skogliga verksamheten för att säkerställa rätt utformade verktyg som håller tillräcklig kvalitet inom områden som t.ex. planering, produktion, logistik, naturvård och friluftsliv. Sveaskogs IT är uppdelad i två portföljer som innehåller både verksamhet och dess IT. Kärnportföljen består av vår skogliga verksamhet medan basportföljen innehåller vår administrativa verksamhet samt infrastruktur. Det finns en testledare per portfölj.

Huvuddelen av jobbet ligger i kärnportföljen, då det är där dina system finns. Alla affärskritiska system är egenutvecklade. Sveaskog har dock ingen egen utveckling, utan arbetar i nära samarbete med leverantörer som genom åren tagit fram och förvaltar systemen. Tjänsten i kärnportföljen är enkelt beskrivet uppdelad i tre områden; Test (huvudfokus), Configuration management samt Krav.

Test

I rollen ingår att förvalta och förfina processen och över tid upprätthålla en ändamålsenlig och effektiv hantering av testarbetet. Stora förändringar sker löpande så rollen innebär ett intimt samarbete med olika testledare i projekt och förvaltningar. Ökad komplexitet och integrationer ställer höga krav på samordning. En stor utmaning är mängden systemintegrationer som ökat avsevärt. Ett stort fokus ligger på att säkerställa integrations- och flödestester samt acceptanstester. En annan utmaning i testarbetet är också att få agila arbetssätt att fungera tillsammans med de befintliga förvaltningarnas mer klassiska angreppssätt på test.

Ansvaret för detaljplanering och genomförande av systemtest ligger oftast på utvecklingsprojektet eller systemets förvaltningsleverantör.

Configuration management

Du behöver ta ett helhetsgrepp kring portföljens hantering av miljöer, versioner, testdata samt se till att nyttja de processer som finns kring detta i dagens förvaltningsorganisation och (om nödvändigt) tillsammans med förvaltningsansvariga korrigera dessa processer utifrån behov. På så vis hjälper du till att skapa mesta möjliga värde när Continuous Delivery möter mer klassiska leveranscykler.

Krav

Vi vill bli bättre på krav och eftersom krav och test är två sidor av samma mynt ser vi det långsiktiga arbetet med hur vi tar fram krav som en naturlig del av tjänsten. Är man riktigt proaktiv och får till bra arbete kring kravfångst, -analys och -kommunikation betalar det sig väl i testläget. Med kravledartröjan på kommer du främst jobba med våra systemspecialister och stärka dem i sitt vardagliga arbete med kravarbetet.

Din bakgrund och drivkraft

Du har praktisk erfarenhet av

  • att planera och leda komplexa flödes- och integrationstester
  • att agera testledare i förvaltningar/projekt med stort samordningsbehov
  • agil testmetodik (teori men framförallt praktik)
  • hantering av testdata i komplexa miljöer
  • kravfångst och -analys

Som person är du en driven och kommunikativ lagspelare. Du är även en pragmatisk genomförare som inte räds att göra saker själv.

Välkommen med din ansökan!

Sök tjänsten senast den 26 juni.

Sveaskog eftersträvar mångfald och en jämn könsfördelning inom alla yrken i företaget.

Fackliga kontaktpersoner är för Ledarna Thomas Esbjörnsson, tel 010-544 99 75, för Akademikerföreningen Sara Östh, tel 010-544 97 11 och för Unionen Stig Sjöberg 08-655 90 58.

Har du frågor? Kontakta chef projekt och förvaltning, Johan Bergström, på tel 08-655 94 24 alternativt johan.bergstrom@sveaskog.se

Liknande jobb

Liknande jobb