Scania

Utvecklingsingenjör med ansvar för Scanias påbyggarinstruktioner

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 12 juni 2019
Stängs
den 2 juli 2019
Ref:
20192315
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Scania har världens bästa informationsportal för påbyggnation. Vi är inte nöjda utan vill göra den ännu bättre! Vill du vara den som för påbyggarinstruktionerna till nästa nivå?

Du kommer driva utvecklingen av påbyggarinstruktionerna och handleda ett antal personer i framtagningen av ny dokumentation. Den huvudsakliga arbetsuppgiften är att säkerställa att påbyggarinstruktionerna alltid innehåller all information som behövs för påbyggnadsarbete och modifieringar av chassierna i samband med att fordonen färdigställs innan leverans till kund. Du kommer ha en tät dialog internt Scania med olika utvecklingsgruppen på Research&Development men även marknadssida, inköp och produktion. Externt förekommer ofta dialog med flertal Påbyggare samt våra distributörer över hela världen. Med kunden först säkerställer du att våra instruktioner hjälper Påbyggarna att genomföra påbyggnation på scaniachassier på ett snabbare och säkrare sätt med högre kvalitet.

Dina arbetsuppgifter:
  • driva utvecklingsuppdrag kopplade till påbyggarinstruktioner
  • säkerställa teknisk korrekt information i påbyggarinstruktionerna
  • processutveckling för processen avseende uppdateringar av påbyggarinstruktionerna
  • utveckla och genomföra utbildningar för distributörer och påbyggare
  • konkurrentbevaka m.a.p. påbyggarinstruktioner
  • medverka i Scanias utvecklingsprojekt för att säkerställa påbyggnadsinformation
  • utöver ovanstående, stödja inom gruppens övriga ansvarsområden

Din profil

Vi ser att du har en gedigen produktkunskap och vet hur fordonen används av kunden. Önskvärt är att du har erfarenhet och förståelse för hur påbyggarna färdigställer Scaniachassierna innan kunden kan börja använda fordonen. För att lyckas i rollen behöver du ha en god analytisk förmåga, är noggrann, strukturerad och gillar ordning och reda. Du är även lyhörd för kundernas och påbyggarnas synpunkter men samtidigt övertygande i att förmedla information från Scania. Är kommunikativ och kan föra en teknisk dialog med påbyggare såväl som marknadsrepresentanter från Scanias distributörer. Har en känsla för hur instruktioner ska vara utformade för såväl konstruktör, säljare, inköpare och mekaniker.

Då underlaget för påbyggarinstruktionerna tas fram på Svenska måste du behärska Svenska till fullo och även Engelska eftersom all utbildning och även stor del av kommunikationen med påbyggare genomförs på Engelska. Andra språkkunskaper är meriterande.

Kontakt

Richard Södereng, rekryterande chef, 08-553 85324.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb