Drift- och systemadministratör inom applikationsdrift

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 13 juni 2019
Stängs
den 4 juli 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

UHR är en statlig myndighet med ett brett uppdrag inom utbildningsområdet. Vår vision är utbildning, utbyte och utveckling - för alla som vill vidare. Vi söker drift- och systemadministratör till enheten för systemdrift vid avdelningen för systemdrift ovh systemförvaltning.

Är du kunnig inom IT och teknik och vill ge god service? Hos oss får du möjlighet att arbeta med applikationsdrift i en modern Windowsmiljö. 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Applikationsdrift i Windows-miljö t.ex installation och uppgraderingar av system i test och produktionsmiljöer, behörighetsadministration, felsökning, dokumentation och allmän systemadministration.
 • Du kommer att arbeta nära beställarna, både internt inom myndigheten och externt i form av högskolor och universitet, och se till att applikationerna fungerar stabilt ur ett driftperspektiv. I rollen samarbetar du även med utvecklare och projektledare.

Även andra uppgifter kan förekomma såsom att delta i utvecklingsarbeten.

Dina kvalifikationer

 • Eftergymnasial utbildning inom IT-området eller motsvarande
 • Goda kunskaper i serverdrift av Windows server 2016
 • Erfarenhet av att jobba i en VMWare/ HyperV-miljö
 • Goda kunskaper i administration av MS IIS
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift

Det är även meriterande om du har

 • Erfarenhet av administration från webbplatser baserade på EPI-server
 • Erfarenhet från offentlig förvaltning, speciellt inom utbildningssektorn (högre utbildning)
 • Erfarenhet av certifikathantering
 • Erfarenhet av arbete med Powershell


Som person är du strukturerad, ansvarstagande och proaktiv i ditt arbetssätt. Du måste vara van vid att arbeta självständigt men också tydligt kommunicera och förankra dina uppgifter. Du har förmåga att skapa goda relationer, både internt och externt. Vi värdesätter gott omdöme, samarbetsförmåga, servicekänsla och prestigelöshet. När vi anställer lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet. 

Om Avdelningen för systemförvaltning och systemdrift
UHR förvaltar utvecklar och ansvarar för drift av flera stora administrativa IT-system som används inom hela utbildningssektorn. Vi ansvarar bl.a. för anmälan till högskoleprovet med cirka 70 000 ansökningar årligen. 

Om UHR
UHR har ett brett uppdrag inom utbildningsområdet vars gemensamma nämnare är att skapa möjligheter för dem som vill utvecklas genom utbildning och internationella utbyten. Vi har ca 300 anställda i Stockholm och Visby.

UHR:s uppdrag är att:

 • ge information inför högskolestudier, ansvara för högskoleprovet, ta fram regelverk och samordna antagningen till högskolan,
 • utveckla och förvalta IT-system och e-tjänster åt utbildningssektorn,
 • förmedla internationella utbyten och kompetensutveckling för hela utbildningskedjan,
 • bedöma utländska utbildningar,
 • främja breddad rekrytering och arbeta för lika rättigheter och möjligheter inom högskolan

UHR:s mål är att vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetare och chefer jobbar tillsammans för långsiktig utveckling. Vi erbjuder en professionell och stimulerande miljö med goda möjligheter till personlig utveckling. Som medarbetare på UHR är du medproducent, tar eget ansvar och skapar klarhet.

Läs mer om myndigheten på www.uhr.se och titta gärna på våra filmer där några av medarbetarna berättar om sin vardag.

Information
Anställningen omfattar heltid och gäller tillsvidare med tillträde efter överenskommelse. UHR tillämpar sex månaders provanställning. För närvarande placeringsort är Stockholm. Har du några frågor om rekryteringen är du välkommen att kontakta enhetschef Lennart Hellsten tfn. 010-470 03 18. Representant för SACO är Francisco Contreras tfn. 010-470 06 11 och för ST Nasrin Sulemani tfn. 010-470 05 15.

Skicka din ansökan i form av personligt brev och CV via www.uhr.se/ledigajobb. Märk din ansökan med diarienummer 2.2.1-01105-2019. Sista ansökningsdatum är 4 juli.

Universitets- och högskolerådet har gjort medieval för denna rekrytering. Vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Liknande jobb

Liknande jobb