Cobol-utvecklare till Skandia, Stockholm

Rekryterare
Skandia
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 14 juni 2019
Stängs
den 14 juli 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med och utveckla IT-funktionen i ett redan framgångsrikt, kundägt bolag som dessutom bidrar till samhället? Skandia är inne i en spännande förändringsresa där stora satsningar görs inom IT och där de vidareutvecklar sin IT-leverans för att bättre stötta verksamheten i dess förflyttning mot en ökad digitalisering. Till den fortsatta utvecklingen söker vi nu en erfaren Cobol-utvecklare till Försäkringsområdet hos Skandia.

Om tjänsten
Som Cobol-utvecklare ansvarar du för att utveckla och förvalta lösningar i enlighet med krav, strategier och arkitektur. Du arbetar enligt agila principer nära affärsverksamheten vilket ger dig förståelse för de bakomliggande behoven. Rollen innebär delaktighet i hela kedjan; från krav, design, utveckling och test till produktionssättning och förvaltning. Du lyfter möjligheter när du ser potential att förenkla och automatisera exempelvis kod eller processer.

Inom Skandia är all stordatorutveckling samlad till tre avdelningar där det över tid finns stora möjligheter att prova olika arbetsuppgifter, applikationer och roller.

Du utgår ifrån Skandias lokaler centralt i Stockholm och rapporterar till Head of Solution Center Mainframe & Java.

Är det här du?
För att vara framgångsrik i denna roll ser vi att du har goda kunskaper om utveckling i zOS, Cobol och databashantering (SQL/DB2). Det är starkt meriterande om du även har erfarenhet av Assembler och PL1. Erfarenhet av testdriven utveckling och agila arbetssätt värderas högt, liksom verksamhetsförståelse från bank eller försäkring. Det är ett krav att du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är driven och tar ansvar för leveranser i enlighet med mål och strategier. Du är nyfiken och har en vilja att förbättra såväl lösningarna som teamet och dig själv. För att passa i rollen har du en positiv attityd och god samarbetsförmåga. Du trivs med att arbeta i team samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du är duktig på logisk problemlösning, ser helheter, är kreativ och bidrar till en positiv atmosfär. Vidare drivs du av att arbeta med ständiga förbättringar och att överträffa förväntningar.

Det är din kunskap, din förmåga och ditt engagemang som får Skandia att växa. För att de ska kunna skapa lönsamhet och effektivitet, behöver de som arbetar hos Skandia inte bara vara anställda utan även ha balans i livet. Som anställd på Skandia får du mycket mer än lön för ditt arbete och engagemang, exempelvis ett stort antal förmåner som personallån i Skandiabanken, riktigt bra tjänstepension och friskvårdsbidrag. Skandia erbjuder stora utvecklingsmöjligheter och uppmuntrar sina medarbetare att våga pröva nya utmaningar, roller och att tänja gränser.

På Skandia arbetar de med att kombinera affärsnytta, lönsamhet och samhällsnytta. Skandia har bland annat finansierat en klinik för avancerad cancervård samt investerat i vindkraft.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar Skandia med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på ”ansök”-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Alexandra Tihinen på 08-120 50 421. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Välkommen in med din ansökan!

Sökord: cobol, mainframe, zOS, sql, DB2, developer, utvecklare, assembler, pl1, agil, SAFe

Kontaktperson
Alexandra Tihinen
08-120 50 421

Tjänstens omfattning
Heltid
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Placeringsort
Stockholm

Liknande jobb

Liknande jobb