Scania

IT tekniker med förvaltningsintresse

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 17 juni 2019
Stängs
den 3 juli 2019
Ref:
20192291
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Powertrain Machining IT inom Order to Delivery IT på Scania arbetar tillsammans med verksamheten för att accelerera affärsutveckling genom digitalisering samt jobbar med att säkra den dagliga driften och att verksamheten har tillgång till rätt IT-tjänster.

Du kommer att ingå i en grupp som tillhandahåller teknisk support, och förvaltning av lokala applikationer för produktionsnära IT-lösningar på våra produktionsenheter i Södertälje.

Dina uppgifter

Som tekniker i vårt team arbetar du nära verksamheten och är ofta först på plats när något händer och bedömer vad som behöver åtgärdas. Du löser och hanterar ärenden som är rapporterade av verksamheten, enligt bestämda processer. Du utför arbetsuppgifter och har kompetens inom följande områden:

  • Lokala applikationer; Support, konfigurering och förvaltning
  • Datbaskunskap
  • Serverkunskap
  • Klienter; installationer samt felsökning av hårdvara
  • Nätverk; patchning och konfigurering
  • Skrivare; installationer, konfigurering och felsökning
  • Backup

Spetskompetens inom någon av ovanstående områden är meriterande och du kommer också utveckla dina kunskaper inom de andra områdena och skapa dig en bred förståelse för att på bästa sätt samarbeta med teamet och skapa värde för verksamheten samtidigt som du får en bra egen utveckling! Du förväntas även medverka i verksamhetsamhetsutvecklande projekt och leda delar av projektleveranser.

Din profil

Du har ett stort teknikintresse och ser ständiga förbättringar i det dagliga arbetet. Du delar information och kunskap med teamet och tar dig an nya arbetsuppgifter med entusiasm. Vidare har du:

  • Tidigare 2-5 års erfarenhet av tekniskt arbete, gärna inom industriell IT.
  • En hög problemlösningsförmåga och kan behålla fokus och lugn i pressade situationer.
  • Ett strukturerat arbetssätt och en vilja att leverera resultat.


Engelska är vårt koncernspråk som du förutom svenska behöver behärska i både tal och skrift. Vi ser gärna att du har insikt i agila principer och praxis.

B-körkort är ett krav då vi arbetar över ett större område, och du måste ha möjlighet att arbeta beredskap då de verksamheter vi stöttar har öppet 06-24. Schemat för beredskap är rullande vilket innebär att du roterar mellan dagtid och beredskap. Akademisk utbildning inom IT är meriterande.

Ytterligare information

Kontakta gärna Fredrik Andlin (Gruppchef), 08-553 525 76 eller Johanna Ingels (Rekryteringsspecialist) 070-081 29 90. Ansökan ska innehålla personligt brev och CV. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande. Ansök senast den 1 juli.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

 

Liknande jobb

Liknande jobb