Scania

Systemägare Pantografladdning

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 18 juni 2019
Stängs
den 2 juli 2019
Ref:
20192254
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Elektrifiering av tunga fordon är just nu inne i en mycket expansiv fas och Scania har en hög ambition inom området. De närmaste åren kommer vi att se ett ökat antal elektrifierade produkter, som alla är beroende av att högspänningsbatterierna laddas på ett effektivt och smidigt sätt. Nu söker vi en systemägare för pantografladdade system, vars främsta applikation är bussar.

Om tjänsten
Du ansvarar för två pantografladdade system: en inverterad och en takmonterad variant. För den inverterade varianten ansluter en extern pantograf till DC-skenor på fordonets tak. För den takmonterade varianten är den rörliga pantografarmen istället installerad på fordonstaket. Två olika kommunikationsstyrenheter med köpt mjukvara samt ett antal komponenter tillhör systemen. Som systemägare är du ansvarig för att våra fordon uppnår ställda krav på funktion, kvalitet och säkerhet gällande pantografsystemen.

Din profil
Du är civilingenjör i elektroteknik eller liknande och har stort intresse av elektrifiering. Du har erfarenhet och gedigen kunskap inom kraftelektronik och/eller inbyggda system såsom utveckling och test av mjukvara och hårdvara. Stämmer detta inte in på dig, kan du ändå passa för tjänsten om du har arbetat som komponentägare i ett antal olika system och är sugen på att ta nästa kliv i din utveckling. Du drivs av att finna lösningar på komplexa tekniska problem och vill gärna förstå på djupet hur dessa kan se ut. Du är noggrann, systematisk och strukturerad och gillar att dela med dig av dina kunskaper. Att blicka in i framtiden och utanför Scanias gränser ingår naturligt i ditt arbetssätt.

Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Mer information
Kontakta gruppchef Hanna Lind, +46 (0)8 553 531 65
hanna.lind@scania.com

Ansökan
Vi ser fram emot din ansökan innehållande CV, personligt brev samt relevanta studieintyg.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb