Scania

Objekttestledare för framtidens drivlinor, Electric Power Systems and Drivetrain Control

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 19 juni 2019
Stängs
den 3 juli 2019
Ref:
20192742
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Styrsystemen för drivlinan blir allt viktigare för funktion, prestanda och miljöpåverkan. Avdelningen Electric power Systems and Drivetrain Control ansvarar för utveckling av styrsystem till Scanias elektrifierade drivlinor och växellådor. Vi ställer höga krav på att de styrsystem vi utvecklar ska ha rätt funktionalitet och vara av högsta kvalitet. För att nå dit krävs det ständigt nytänkande kring funktioner och hur dessa kvalitetssäkras.

Avdelningen är inne i en intensiv fas där vi tillsammans utvecklar framtidens drivlinestyrsystem för både Scania och andra partnerföretag. Till gruppen Vehicle Operation and Validation på sektionen Verification and Validation söker vi en objekttestledare för att delta i utvecklingsarbetet av framtidens inbyggda system för drivlinan.

Dina arbetsuppgifer
Som objekttestledare utgör du en viktig del i utvecklingen och kvalitetssäkringen av drivlinans styrsystem. Du är länken mellan testorganisationen och övriga delar av utvecklingsorganisationen, både inom och utanför avdelningen. I detta är koordinering av de verifierande och validerande proven i fordon en stor del.

I ditt arbete ges utrymme för mycket eget ansvar och egen initiativförmåga uppmuntras, men vi är ett team objekttestledare som bollar tankar och idéer med varandra och utvecklar verksamheten tillsammans.

En del i ditt ansvar är att i projekten upprätta en övergripande plan för testorganisationen och driva in nödvändiga leveranser mot denna. Du driver också att avdelningens behov av verifiering och validering i fordon tillgodoses. I samarbete med kompetenta och engagerade funktionsutvecklare kravställer du dessa prov, samt koordinerar uppdatering av mjukvara och provpåverkande komponenter.

Du kommer att få god kunskap i hur utvecklingsarbete drivs på Scanias R&D samt god produktkännedom, speciellt inom styrsystemsutveckling. Detta ger dig en bra grund för att antingen fördjupa dig inom tekniken eller gå mot andra ledande befattningar.

Din profil
Vi söker dig som är nyfiken, drivande och initiativtagande. Du trivs med tekniska frågeställningar och klarar av att ha en bra överblick över helheten och se samband, samtidigt som du har förmågan att gå in på detaljer och förstå hur dessa påverkar resultatet.

Du sporras av utmaningar och ser möjligheter med att tillämpa nya tekniker och prova nya tillvägagångssätt. Du har lätt för att nätverka och är lyhörd för omgivningens behov. Du kan utifrån en diskussion förstå vad som är viktigt samt att uttrycka detta i tal och skrift anpassat till olika målgrupper.

Inom objekttestledarteamet behövs huvudsakligen tre kompetenser; projektledning/koordinering, produktkännedom (ex. motor/växellåda eller inbyggda system) och test/kvalitetssäkring. Du bör ha erfarenhet från minst ett av dessa områden och intresse för att lära dig övriga.

Vi tror att du är civil- eller högskoleingenjör, med examen inom t ex elektronik, maskin- eller datateknik med några års arbetslivserfarenhet.

Har du frågor så tveka inte att ta kontakt för att få veta mer om tjänsten!

Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Ytterligare information
Vänligen kontakta Annika Danielsson (gruppchef) telefon: 08-553 80785 eller Hanna Hedlund (objekttestledare) telefon: 08-553 83981

Sista ansökningsdag: måndag 1/7. Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Urval kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb