Scania

Provningsingenjör motorkylsystem

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 20 juni 2019
Stängs
den 7 juli 2019
Ref:
20191949
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Kylförmågan har stor inverkan på en förbränningsmotors prestanda och är ett viktigt område för Scanias motorutveckling. Det handlar dessutom inte bara om att kyla grundmotorn utan det finns flera andra komponenter på fordonet som kräver kyla eller värme från kylvätskan för att fungera optimalt.

Personen vi söker kommer få möjlighet att jobba med provning av kylsystemartiklar i Scanias nuvarande och kommande motorprojekt. Vi har en hel del utmaningar framför oss då nya funktioner ska utvecklas och verifieras i motorprogrammen CBE-1 och DW5.

Gruppen består idag av 11 personer med olika lång erfarenhet. Ansvarsområdet innefattar både design, provning och simulering av motormonterade kylsystemskomponenter såsom kylfläkt, kylvätskepump, motorvärmare och kylvätska. Dessutom äger vi ansvaret för kylvätskebalansen i fordon.

Dina arbetsuppgifter

Provningsingenjören är en viktig kugge i framtagandet och verifieringen av komponenter till kylsystemet. Din vardag består främst av att planera, utföra och avrapportera prov på kylsystemartiklar i någon av våra två riggar, motorprovcell eller i fordon.

Förutom att utföra prov kommer du även att arbeta med utveckling av nya provmetoder och uppgradering av riggarna. Då kylsystemet har många gränssnitt mot övriga delar på fordonet innebär det att du emellanåt arbetar ihop med andra avdelningar på Scania. En del i systemförståelsen kan även vara att göra egna simuleringar i GT suite eller utföra beräkningar i Matlab eller Excel.

Din profil

Du är en civil- eller högskoleingenjör med inriktning mot maskinkonstruktion som hunnit jobba några år och nu vill bredda dig. Du har intresse för mekaniska konstruktioner och ett praktiskt handlag. Som person har du bra initiativ- och drivförmåga. Du trivs både med att arbeta ensam och i grupp och kan redovisa dina resultat på ett enkelt och pedagogiskt sätt både i rapporter och presentationer.

B-körkort är ett krav. Har du lastbilskörkort C eller CE är det meriterande. Då prov i fordon ingår i jobbet så kommer du få ta körkort här ifall det saknas.

För mer information

Kontakta gärna Magnus Hultén, gruppchef NMBW, på 08-553 819 84.

Ansökan

Sök via vår hemsida: www.scania.com/jobb. Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Intervjuer kommer att ske löpande men på grund av semestrar kan intervjuer komma ske även i augusti.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb