Scania

INGENJÖR MED INRIKTNING MOT ELEKTRIFIERING

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 20 juni 2019
Stängs
den 7 juli 2019
Ref:
20191651
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du jobba i en engagerad och hängiven grupp?

Regulations & Standards leder företagets viktiga arbete med fordonslagkrav. Från nya kommande krav till certifierade lastbilar, bussar och motorer. Vi arbetar parallellt med certifiering i företagets utvecklingsprojekt, Specialorderprojekt, produktanpassningar och produktvård men även i förutvecklingsprojekt avseende kommande lagkrav. Vi arbetar koordinerande både inåt i företaget men även med myndigheter och andra externa kontakter. Det ger dig en möjlighet att utvecklas och få en unik helhetsförståelse för Scanias affär. Gruppen kännetecknas av en stor laganda och sammanhållning samt stor vilja att utveckla våra processer och arbetssätt.

en personmed god koordinerande förmåga som kan ta sig an att stötta våra utvecklingsprojekt inom elektrifering avseendekrav inom det av Scania utpekade strategiska området elektrifiering.

Dina uppgifter

Varje dag du är på jobbet påverkar du Scanias framtid genom att tydliggöra och vägleda kollegor och medarbetare mot vad samhället tycker att våra produkter ska uppfylla. Du har fokus på både helhet och detaljer och ser till dina områden men samtidigt vilka krav Scania behöver uppfylla på helfordonsnivå. Du medverkar i kravsanalyser och informerar berörda konstruktionsgrupper om gällande krav. Det är viktigt att du håller dig uppdaterad på förändringar i berörda bestämmelser och följer dessa noga. I vissa fall arbetar vi även aktivt tillsammans med experter från konstruktionsgrupperna med att bidra till utformning av nya krav genom att delta i Bilindustrins Europeiska och globala forum. Området elektrifiering är ett prioriterat område inom Scania och många utvecklingsprojekt pågår. Arbetet är mycket tvärfunktionellt och certifieringen bedrivs i samarbete med certifierande myndighet. Rollen ger dig en möjlighet till brett nätverkande både internt och externt.

Rollen blir delvis koordinerande med en tyngdpunkt mot att behärska bestämmelser inom elektrifiering och certifiera elektrifieringsrelaterade områden, primärt EMC och Electric Safety. Samarbete sker med certifierande myndigheter i certifieringsfrågor som exempelvis kravstolkning, certifikatsinnehåll och inspektioner.

Beroende på din bakgrund och kompetens kan dina sområden anpassas efter dina erfarenheter och kunskaper. Rollen ger en bra mix av produktnära arbete och administration men även en bred produktkännedom.

Din profil

Du har erfarenhet av produktutveckling och vi ser helst att du har kunskap inom produktutveckling av områden inom elektrifiering. Du är självständig och driven, noggrann och samtidigt mycket samarbetsorienterad. Du bör ha goda koordinerande egenskaper samt lätt för att överblicka pågående projekt och utifrån det planera arbetet. I den här rollen är det viktigt att se till helheten men förstå detaljerna.

Du talar och skriver flytande svenska och engelska, kontakten med certifierande myndighet sker på engelska.

Kunskap om EMC och Electric Safety, är meriterande.

För ytterligare information kontakta gärna:

Magnus Jalkesten 08-553 504 53 (chef YDRS)

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb