IT-tekniker

Plats
Eskilstuna (Kommun), Södermanland
Annonserat
den 24 juni 2019
Stängs
den 11 augusti 2019
Kategori
Drift & System
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

ANSÖKAN SENAST: SÖNDAG DEN 11 AUGUSTI 2019

Om Fortifikationsverket
Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver. Vill du växa med oss? Häng med på vår utvecklingsresa!

Vi erbjuder 
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi IT-tekniker till IT-enheten i Eskilstuna som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

IT-enheten ansvarar för Fortifikationsverkets IT-verksamhet och är inne i ett utvecklings-och förändringsarbete som innebär en successiv övergång från en traditionell IT-enhet till en tjänsteorienterad verksamhetsnära organisation. Du kommer att säkerställa tjänster ur ett IT-säkerhetsperspektiv i samarbete med vår Säkerhetsenhet. Du genomför utredningar, felsökning, åtgärdar IT-säkerhetsincidenter samt förvaltar IT-säkerhetsutrustning och system. Vidare kommer du att delta i projekt samt omvärldsbevaka och utvärdera tekniska lösningar inom området.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskole-, eller universitetsutbildning i system-, datavetenskap eller annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som vi bedömer relevant för befattningen. Du har erfarenhet av arbete med system för skadlig kod, nätverkssäkerhet, IAM, logghantering, SEIM och behörighetsstyrning. Du har även god kunskap inom säkerhetslösningar för kommunikation inom infrastruktur och nätverk. Vidare har du erfarenhet av drift inom IT-infrastruktur och fokus på nätverk, servrar, klienter och applikationer i Microsoft Windows miljö. Du har god kunskap av att felsöka och ta hand om incidenter samt att du har goda kunskaper inom svenska och engelska. Körkort klass B är ett krav.

Meriterande kvalifikationer
Det är även meriterande med erfarenhet inom området från offentlig sektor samt kunskap om ITIL och projektarbete.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du serviceinriktad och har god samarbetsförmåga.Du är kvalitetsmedveten och har ett eget driv och engagemang i ditt arbete. Att stötta organisationen och aktivt bidra till kunskapsöverföring med dina kollegor ser du som en naturlig del i ditt arbete

Anställningsvillkor 
Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning vid myndigheten innebär även att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner 
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta IT-driftchef Jimmy Wilén tfn 010-44 44 754 eller HR-specialist Jeanett Klingtoft tfn 010-44 44 195.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster 
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.
 
Fackliga representanter 
Eric Bergman, Ledarna 
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO 
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000 

Ansökan 
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2019-08-11. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Liknande jobb

Liknande jobb