Scania

Konstruktör transmissionsutveckling

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 24 juni 2019
Stängs
den 26 juli 2019
Ref:
20190190
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Avdelningen för transmissionsutveckling på Scania i Södertälje utvecklar framtidens transmissionskomponenter. Gruppen Basic Gearbox, bestående av 14 medarbetare, ansvarar för stommen i framtidens växellådor, vilket innebär konstruktion och provning av kuggväxlar, lager och växellådshus. Gruppen har också helhetsansvaret för växellådans oljesystem och verkningsgrad samt ansvarar för inköpta komponenter så som automat- och fördelningsväxellådor. Just nu står vi inför en intensiv period och på sikt kommer gruppen att ha en betydande roll i den transformation Scania gör för att möte de nya utmaningarna inom elektrifiering av drivlinor.

Dina arbetsuppgifter

Som konstruktör utgör du en viktig del i utvecklingen och kvalitetssäkringen av vår drivlina. Du får möjlighet att ingå i ett konstruktionsteam med mycket erfarna konstruktörer där du kommer att påverka och ta ansvar för hela transmissionen. Ditt ansvar kommer finnas inom konstruktion av axlar, lager, kugghjul samt olje- och kylsystem. Du kommer att ha ett tätt samarbete med gruppens provningsingenjörer för att genom snabba iterationer utmana din konstruktion och erhålla snabb återkoppling på uppsatta acceptansvillkor. Arbetet som konstruktör på gruppen ger ett unikt helhetsansvar och där du har möjlighet att erhålla förståelse för hur våra fordon används av slutkund. Arbetet möjliggör kontakt med flera tvärfunktioner inom företaget såsom med andra konstruktionsgrupper, marknad, inköp och produktion. Arbetet innebär även kontakt med våra kollegor på MAN Truck & Bus och med externa leverantörer runt om i Europa.

Kravprofil

Vi söker dig med positiv attityd, eget driv, strukturerat arbetssätt och stor ansvarskänsla. Du är tekniskt lagd med känsla för dimensionering och optimering. Du har en civilngenjörsutbildning i grunden och erfarenhet från konstruktion, oljesystem, hållfasthetsfrågor, tillverkningsmetoder och avancerad CAD-modellering är meriterande, men inget krav. Du behärskar engelska i tal och skrift men svenska är meriterande.

För mer information

Kontakta gärna Olle Lundvall, gruppchef. Tel 08 553 853 26, olle.lundvall@scania.com

Ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb