IT-infrastrukturarkitekt till MiT, Medicinsk teknik och IT

Rekryterare
Region Dalarna
Plats
Falun (Kommun), Dalarna
Annonserat
den 25 juni 2019
Stängs
den 1 september 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!

Medicinsk Teknik och IT (MiT) består av ca. 150 personer som ansvarar för både medicintekniska produkter och IT-verksamhet för hela Landstinget Dalarna. IT-Teknik är en av tre avdelningar på MiT som består av två sektioner, Servicedesk samt Drift och Teknik. Din organisatoriska placering blir hos Drift och Teknik.
För att förstärka vår leveransförmåga av en säker och ändamålsenlig infrastruktur söker vi nu en IT-infrastrukturarkitekt som har god initiativförmåga, är lösningsfokuserad, prestigelös, ödmjuk, lyhörd och kan arbeta såväl självständigt som i grupp.

Arbetsuppgifter

Din övergripande funktion är att bidra till att all utveckling, nyanskaffning och förändring i dagens och framtidens infrastruktur sker med en inriktning som leder till en säker och ändamålsenlig infrastruktur som uppfyller såväl de nationella som regionala och lokala kraven samt kända tillämpbara strategier inom IT. Vi söker dig som trivs med att arbeta både operativt och strategiskt och har ett stort intresse i att omsätta verksamhetsbehov till säkra och hållbara lösningar. 

Du kommer att delta i styrning av Landstinget Dalarnas IT-landskap. Det innebär exempelvis arbete med Enterprise Arkitektur, framtagning och förvaltning av målarkitektur, arkitektoniska principer och kvalitetsattribut inom olika domäner, delta i arkitektråd för bedömning och rådgivning kring olika behov och lösningar, kartläggning av befintligt IT-landskap, och mycket annat. I rollen kommer du att arbeta med samtliga lager i arkitekturen men med tonvikt på infrastruktur. 

Du kommer att ingå i IT-arkitekturråd, ha ett nära samarbete med objektägare och förvaltningsledare IT för Drift och teknik, samt övriga intressenter och leverantörer såväl internt som externt till Landstinget Dalarna. 

Du arbetar på uppdrag av Mit´s ledning och rapporterar till din närmaste chef, portföljledning, styrgrupp alternativt MiT-ledning beroende av uppdragens karaktär. 

Urval och intervjuer kommer att påbörjas under ansökningstiden.

Kvalifikationer

Du har kunskaper inom arkitekturområdena verksamhet, information, mjukvara och infrastruktur samt erfarenhet från flera olika perspektiv; affärsverksamhet, projektledning, förvaltning eller utveckling. Du har erfarenhet av flera tekniker för arkitekturmodellering och har intresse av trender inom teknik. Du har minst 10 års erfarenhet inom ett eller flera tekniska kompetensområden som IT-arkitekt. Du besitter förmåga att tänka strategiskt, taktiskt och operationellt samt att se hur enskilda delar kan interagera för att skapa en större helhet. 

Du är en god kommunikatör och kan visualisera komplexa samband i bilder anpassat till mottagaren. Du har goda kunskaper i svenska och engelska. Du har erfarenhet av att arbete med enterprise arkitektur och har förmåga att navigera i komplexa systemlandskap. Du har praktisk erfarenhet av TOGAF samt att modellera i Archimate, UML, BPMN med Archi, Sparx EA eller motsvarande. Du kan driva projekt och leda team. Du har erfarenhet av arkitekturstyrning genom nulägesbeskrivningar, målarkitektur, arkitekturprinciper, och arkitektråd samt att granska och ta fram arkitekturbeskrivningar. Du har god teknisk kunskap och erfarenhet inom domänen, besitter djup kunskap om infrastrukturlösningar och har förståelse för olika behov inom verksamheten. 

Du är generalist med flera specialistområden inom infrastruktur som exempelvis: 
- Core networkning 
- Virtualisering 
- System management 
- DevOps med fokus på Ops 

Du har en civilingenjörs-, master- eller högskoleingenjörsutbildning inom relevant område alternativt lång erfarenhet som bedömas likvärdig. Du har genomgått kurser/certifieringar som är relevanta för arkitekturområdet och har någon formell IT-arkitektutbildning/certifiering, exempelvis TOGAF, IASA. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som lösningsfokus, ödmjukhet och lyhördhet. 
Det är meriterande med erfarenhet inom systemutveckling, ITIL, pm3 och upphandling av IT-system.

Övrigt

Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss! Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på regiondalarna.se/jobb Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.