Polismyndigheten

Lingvist eller programmerare inom AI/ML/NLP till Nationella Underrättelsesystem

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 25 juni 2019
Stängs
den 1 augusti 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten växer så det knakar. Vi står inför en spännande tid med hög tillväxt och ny teknik inom bland annat AI/ML (maskininlärning). För att leverera bra system till underrättelsetjänsten i en hög leveranstakt söker vi nu dig som vill stärka och lyfta vårt utvecklingsteam till en ännu högre nivå. Vi jobbar primärt med text- och språkanalys inom underrättelseverksamheten, varför vi gärna ser att du har ett stort intresse av NLP (Natural Language Processing).

Du är en systemutvecklare, språkteknolog eller datorlingvist som vill göra skillnad på riktigt. Vill du vara med och bidra till en effektiv polis med extra fokus på polisens underrättelsetjänst? Är du redo för en större uppgift?

Beskrivning av arbetsplatsen 
Polisens it-avdelning har idag över 850 medarbetare. Som anställd på Polisens it-avdelning är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och där du kommer göra skillnad på riktigt. Vi är en myndighet som är under förändring där it har en betydande roll. Med bättre it-stöd kan hela polisverksamheten arbeta mer effektivt.

Vi har återkommande innovationsdagar där utrymme ges att pröva nya idéer och ta fram förslag till nyutveckling. För att bättre förstå den verklighet polisen verkar i är vi även ute på verksamhetspraktik och har utöver det täta och nära samarbeten under agila former.

Vårt uppdrag
Vår uppgift på gruppen Nationella Underrättelsesystem är att ta ett helhetsansvar för nyutveckling, förvaltning och stöd av digitala verktyg och applikationer inom vårt område. Detta för att säkerställa att polisens underrättelsetjänst har bästa tänkbara it-stöd i sitt arbete med att upptäcka, förebygga och förhindra brottslig verksamhet. Vi arbetar kontinuerligt med att se hur nya moderna tekniker och verktyg kan skapa största möjliga verksamhetsnytta och bidra till en effektivare polis.

Vi behöver nu förstärka med ytterligare en systemutvecklare, med stort driv och initiativförmåga, som vill vara med och utveckla system som bidrar till en effektivare polis. Du kommer att få vara med och skapa något stort inom AI/ML, mer eller mindre från i grunden, varför resan framför oss/dig kommer att vara extremt spännande!

Arbetsbeskrivning

Som systemutvecklare hos oss arbetar du i ett positivt, engagerat och stolt tvärfunktionellt team med kompetenser som krav, UX, lösningsarkitektur, utveckling och test. Vi arbetar till största delen med egenutveckling, men köper även in system ifrån leverantörer eller tar in algoritmer ifrån öppen källkod vid behov. Vi jobbar i en miljö med stort fokus på etik, itsäkerhet och rättssäkerhet.

Eftersom vi arbetar med flera uppdrag parallellt finns det många olika arbetsuppgifter, det innebär både att dina arbetsuppgifter kommer att kunna anpassas efter dina kunskaper och intressen och att du behöver vara öppen för att ta dig an nya uppgifter.

En viktig del av arbetet är att sätta sig in i vad användarna behöver. Du kommer att bygga lösningar som inte bara är enkla att underhålla utan även enkla för nya användare att komma igång med. Du förväntas även hålla dig uppdaterad inom ditt område och kunna avgöra vilka delar, system eller algoritmer vi bör implementera för att fortsätta hålla oss i framkant.

Då resan mot nästa generations system för att förebygga och bekämpa brott har påbörjats är det en stor fördel om brinner för NLP, AI och ML.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har: 
• Examen inom data/IT, språkteknologi eller datorlingvistik från en minst tre år lång utbildning på universitet/högskola, alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig 
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Kunskap inom något av följande områden:
• Webbutveckling med till exempel Angular, JavaScript, CSS3 eller TypeScript och dokumenterad erfarenhet inom NLP
• Systemutveckling med Java EE, Node.js och dokumenterad erfarenhet inom NLP
• Språkteknologi/datorlingvistik och dokumenterad erfarenhet inom programmering (t.ex. Python)

MERITERANDE 
Det är meriterande om du har kunskap om, men helst erfarenhet inom: 
• Praktisk erfarenhet av AI/ML 
• Mångårig kunskap inom NLP 
• Kunskaper inom grammatik 
• Kunskaper inom andra språk än svenska och engelska 
• Senaste versionen av Angular 
• REST och JSON 
• Spring eller motsvarande ramverk 
• Mikrotjänstarkitektur och/eller Docker 
• Git 
• Grafdatabaser 
• TDD 
• CI/CD och att arbeta enligt ett CD-flöde 
• Linux


Beskriv gärna utförligt de uppdrag du deltagit i, så det framgår hur mycket och på vilket sätt du har arbetat med de ovan nämnda områdena.


PERSONLIGA EGENSKAPER 
Viktigt är att du som person gillar att lära dig nya saker och har en ständig strävan att bli riktigt bra i din profession. Du bör också ha en stark vilja att hjälpa andra, både i och utanför teamet, när det behövs. Du är öppen och vill engagera dig för att vi ska leverera så bra lösningar som möjligt. Du har problemlösningsförmåga och gillar att skriva kod, du ser nytta i att förstå användarnas beteenden för att driva effektiv utveckling och lösa problem på riktigt.


Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Är du redo för en större uppgift?

Kontaktpersoner

Magnus Malmberg
Gruppchef
073-0689659

Fackliga företrädare

Kent Svärd, SACO, tfn 010-563 42 11
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Kent Söderlund, ST, tfn 0722-212 750
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. 
Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan via papperspost till Polismyndigheten.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Varmt välkommen med din ansökan! 

Liknande jobb

Liknande jobb