Scania

Mjukvaruutvecklare inom motorstyrsystem

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 25 juni 2019
Stängs
den 27 juli 2019
Ref:
20190849
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Scania är i många undersökningar världsledande på fordonsutveckling och transportlösningar och har flera år i rad varit det Svenska bolag som fått flest godkända patent som ett resultat av konkurrenskraftig forskning. Förutom hög prestanda, god komfort och vinnande design så tar man nu ytterligare krafttag för att vara det bolag som lederomställningen till en hållbar transportsektor. Detta eftersom att vi vet att en långsiktigt hållbar produkt med en låg miljöpåverkan och bränsleförbrukning är ekonomiskt fördelaktigt för kunden. Nu söker vi därför fler medarbetare till vår avdelning för drivline- och motorutveckling i Södertälje.

Din profil
Vi söker nu utvecklare med kunskaper inom programvaruutveckling, styrsystemsutveckling och motorutveckling. Som person har du ett stort driv samt vilja att förbättra dagens teknik för att bidra till morgondagens hållbara transportlösningar. Vi ser att du har en ingenjörsexamen inom mekatronik-, data- eller elektro alternativt har motsvarande erfarenhet. Tidigare arbetserfarenhet inom något av våra områden är meriterande men vi jobbar också aktivt med intern vidareutbildning. Eftersom Scania jobbar både lokalt och har hela världen som marknad så efterfrågas en god social och kommunikativ förmåga där du med lätthet bör behärska både svenska och engelska i tal och skrift. I utbyte lovar vi en dynamisk och mångkulturell arbetsplats med engagerade kollegor samt mängder med kompetensutveckling och karriärmöjligheter.

Dina arbetsuppgifter
Vi söker dig som tillsammans med oss vill utveckla styrning av framtidens insprutningssystem för hållbara och säkra transportlösningar. Varje dag kommer du mötas av nya utmaningar och du kommer tidigt få vara med och påverka, både i det dagliga arbetet och i långsiktiga projekt. Utveckling av styrsystemsmjukvaran sker agilt i team i Matlab/Simulink eller programmeringsspråket C. För att förstå kunden och kunna utveckla våra produkter på bästa sätt får många av våra medarbetare ta körkort för lastbil, buss och tungt släp. Kunskap och erfarenhet utav motorer, reglerteknik, Matlab/Simulink, C-programmering eller annan programmering är meriterande. Din viktigaste egenskap består dock i ditt intresse för utveckling av produkterna för morgondagens transportsektor.

Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Ytterligare information
Kontakta Mats Härdelin, Head of Fuel System Control, mats.hardelin@scania.com, 08-553 820 27.

Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev och CV. Urval sker löpande under ansökningstiden.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb