Scania

Vikariat inom förutveckling av förbränningssystem

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 25 juni 2019
Stängs
den 13 augusti 2019
Ref:
20192232
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vi söker dig som gillar förbränningsmotorer och vill prova på att jobba en period inom forskning och förutveckling. Jobbet innefattar främst provning av nya förbränningskoncept som tas fram i samråd inom CCE (Closed Cycle Efficiency) gruppen där du förväntas delta som en gruppmedlem och bidra med nya förslag samt redovisning av provresultat från encylinderprovning.

Gruppen NMEF ansvarar för forskning och förutveckling av Scanias framtida förbränningssystem. Ett av våra viktigaste mål är att hitta tekniska lösningar som leder till minskad bränsleförbrukning och minskade växthusgasutsläpp.

Vi är ett relativt liten grupp med ett brett kontaktnät, både inom koncernen och med externa forskningspartners vilket ger dig en unik möjlighet att vidareutveckla dina kunskaper och träffa nya människor.

Gruppen består idag av 8st utvecklingsingenjörer/forskare med bred kunskap inom naturvetenskap, förbränningsmotorer och efterbehandlingssystem. Vi har en bra sammanhållning och ett gemensamt mål, att utveckla världens bästa motorer.

Dina arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna omfattar analys, utveckling och provning av nya förbränningssystem med fokus på hög verkningsgrad. Tyngdpunkten kommer att ligga på Dieselförbränning men även alternativa förbränningskoncept och alternativa bränslen kan att ingå i arbetsuppgifterna.

En stor del av dina arbetsuppgifter kommer att innefatta provning och utvärdering av nya förbränningskoncept i encylinderprovcell varför erfarenheter inom detta område är önskvärt.

Din profil
Vi söker dig som har visioner och vilja att söka nya tekniska lösningar för att nå ökad verkningsgrad och minska miljöpåverkan från våra framtida motorer. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenheter inom motorutveckling och motorprovning. Har du även erfarenheter av GT-Power, Mathlab samt Concerto, är det en merit.

Planerad start
Vi ser gärna att du kan påbörja ditt vikariat i september-oktober 2019.
Vikariatet har en planerad längd av 6 månader.

Vill du veta mer
Kontakta gärna Per Stålhammar, tel 08-553 708 47

Ansökan
Din ansökan bör innehålla personligt brev och CV. Urval sker löpande medan kallelse till intervjuer sker med start 12 augusti.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb